avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt barbat in varsta 40 am urmatoarele diagnostice: ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt barbat in varsta 40 am urmatoarele diagnostice: hipocortizolism ...

Sunt barbat in varsta 40 ani am urmatoarele diagnostice: hipocortizolism iatrogen..hipotiroism postprocedural..obezitate grad 3..dislipidemie in trat..diabet zaharat 2..psoriazis vulgar..exema hiperkeratozica..steatoza hepatica. . Apnee in somn.. gușa multinodulara LDD ..hipertensiune secundara...doresc sa stiu daca la aceste diagnostice ma incadrez intr un grad de hanticap vizavi de un certificat eventual pensie ..multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
Username 50, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:27, 14 Februarie 2024
La grad de HANDICAP nu cred că vă încadrați, sunt niște criterii cum ar fi vârsta când s-a ivit handicapul, plus că nu orice boală este și handicap.

Dacă ați lucrat cu forme legale câțiva ani, poate o să puteți obține o pensie de invaliditate, dacă COMISIA de expertiză medicală o să vă încadreze într-un anume grad de INVALIDITATE.

Să nu confundați HANDICAPUL cu INVALIDITATEA.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
Dapix, utilizator
La cate zile de internare te baga intr o comisie medicala?

Dapix a scris:

La grad de HANDICAP nu cred ca va încadrați.
Poate o să puteți obține o pensie de invaliditate, dacă COMISIA de expertiză medicală o să vă încadreze într-un anume grad de INVALIDITATE.

Să nu confundați HANDICAPUL cu INVALIDITATEA.

Concediile medicale pentru incapacitate temporară de muncă se acordă pe o durată de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotite de la prima zi de îmbolnăvire. (2) Începând cu a 91-a zi, concediul medical se poate prelungi până la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale, după caz.

Dacă în prezent nu lucrați, întrebați medicii specialiști, care trebuie să vă facă REFERAT pentru fiecare afecțiune în parte.
Întrebați medicii, câte internări vă trebuie ca să nu vă respingă comisia de expertiză.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. in urma mai multor investigatii/internari mi s.au ... Username 50 Username 50 Buna seara. In urma mai multor investigatii/internari mi s.au constatat urmatoarele afectiuni si as vrea sa stiu daca ma incadrez la vreun grad pt certificat ... (vezi toată discuția)
Handicap Galea Stela Galea Stela Am 66 ani sunt pensionara ,am lucrat ca invatatoare.La 30 de ani am inceput sa fac crize de epilepsie,desi am fost la medici in acea vreme am fost tratata ... (vezi toată discuția)
Buna seara!sunt cadru militar mapn!am primit decizia de la bucuresti ... Liviu74 Liviu74 Buna seara!Sunt cadru militar MApN!Am primit decizia de la Bucuresti cu Apt Limitat cu 4 diagnostice Obezitate grad 1,Steatoza hepatica grad 3,Hipertensiune ... (vezi toată discuția)