avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe indemnizatie de handicapat
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe indemnizatie de handicapat

Buna ziua!
Am o cunostinta, care nu are alte venituri decat o indemnizatie de handicapat. Este divortat de cativa ani si platea o pensie de intretinere a copilului de 50 de lei. Fosta sotie l-a dat in judecata pentru marirea pensiei de intretinere la 60 de lei.

Instanta a admis cererea care a ramas definitiva, nefiind atacata cu recurs, si a trimis catre DGASPC sentinta, prin care s-a dispus poprirea pe indemnizatia de handicapat, pentru cei 60 de lei, care trebuie trimisi copilului prin MANDAT POSTAL.

Conform legii 448/2006 indemnizatia de handicapat are un regim special si nu poate fi executata silit. La fel si Codul de Procedura Civila prevede ca aceste indemnizatii cu regim special nu pot fi executate silit!

Cum poate fi pusa in aplicare aceasta sentinta de catre DGASPC?? Care chiar daca ar dori sa o conteste in anume fel, nu poate, pentru ca nu are calitate procesuala pasiva!!

Alte discuții în legătură

Poprire pensie handicap grad 1 de 1600 ron Bilciu Liviu Bilciu Liviu Pensia de handicap a mamei este gradul 1 grav cu asistent personal, pensia de handicap este de 1600 de lei. si de luna aceasta executorii judecatoresti Golt ... (vezi toată discuția)
Am o problemă cu un executor: mi-au fost luat toți banii din cont cu toate că înțelegerea a fost câte 400 de lei lunar. cum mă poate ajuta o acțiune în instanță? Abdulah81 Abdulah81 Buna ziua.Num meu e Ionel.Mai pe scurt in urma cu 7 ani amfacut o rata la Altex semnand un contract pt 18 luni am platit 5 luni apoi am fost sunat ca de fapt ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecatã Cristian Marian Cristian Marian Dacă am pierdut un proces și în prima instanță și în a doua, înseamnă că trebuie să plătesc cheltuielile de judecată pentru amândouă ... (vezi toată discuția)