avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcrierea certificatului de nastere a unei persoane ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcrierea certificatului de nastere a unei persoane nascute in strainatate.

Buna seara ,

Am si eu o intrebare , as dori sa-mi transcriu certificatul de nastere eliberat in Australia, pentru ca sunt major mi s-a spus de la oficiul din judet ca ar trebui sa merg la Bucuresti pt. depunerea dosarului . Mi-am facut programare pe site-ul starii civile si data programarii este in 14.12.2015 la inceput am crezut ca este o gluma dupa care am mai facut o programare si aceea avea data de 23.12.2015 deci nu e gluma. Alta modalitate pt. a-mi face actele este ? Ce ar trebui sa fac ? Acum sunt inscris la scoala si am viza expirata de putin timp . Trebuie sa ma duc sa-mi prelungesc viza . Astept niste sfaturi . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bogdaniq , utilizator 22:41, 16 Ianuarie 2013
Incercati la Consulatul Romaniei in Australia sa va transcrie actul.
Reveniti asupra programarii initiale si solicitati urgentarea eliberarii documentului cu atentionarea ca va este necesar la scoala
Banuiesc ca nu ati avut domiciliul in Romania niciodata.
Ambele solutii propuse anterior sunt de luat in seama, cu mentiunea ca solicitarea de urgentare facuta in scris o sa aiba, in opinia mea efect 0. Incercati o audienta la seful Serviciului.

Inscrierea la ambasada ar dura cam 3 luni insa o puteti face numai personal si de asemenea, doar personal puteti ridica certificatul.
Multumesc foarte mult pt. raspunsuri am sa fac tot posibilul . Saptamana viitoare am sa ma duc sa-mi prelungesc viza si am sa umblu pe la Bucuresti sa rezolv treaba , am sa postez aici demersurile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean egiptean deea1986 deea1986 buna ziua ....eu sunt casatorita cu un cetatean egiptean as dori sa va intreb daca se poate transcrie casatoria in Romania de acolo,daca Ambasada Romaniei de ... (vezi toată discuția)
Certificat casatorie + viza = problema? dina25 dina25 Buna ziua, Am o intrebare si as dori sa primesc un raspuns cat mai curand posibil. Situatia mea este urmatoarea: sunt casatorita cu cetatean din afara UE, ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere minor Alessi Alessi Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Atat eu, cat si sotul meu suntem cetateni romani, eu cu domiciuliul stabilit in Vaslui, el in R. ... (vezi toată discuția)