avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intervenient principal fond funciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intervenient principal fond funciar

Am achizitionat un teren in anul 2007 de la mostenitorii proprietarului care avea terenul in urma unui titlu de proprietate conform legii nr.18/1991.In urma cu 2 zile am primit o comunicare de O.C.P.I .prin care imi era trimise extrasele de carte funciara iar in rubrica specificand opozabilitatea de a dispune de dreptul meu de proprietate invocand anularea partiala a titlului de proprietate emis in '94. Am soliciata o copie a dosarului si am constat faptul ca Primaria unde este situat terenul si Comisia locala de Fond funciar sunt obligati printr-o hotarare irevocabila si executorie sa puna in posesie pe numita JM, care ar fi fost vecina cu terenul meu. Comisia Locala de fond funciar a inaintat documentatia privind reconstituirea dreptului de proprietate ptr suprafata ceruta de teren Comisiei Judetene ptr validarea si emiterea titlului de proprietate. Aceasta comisie in urma verificarilor a respins in urma verificarilor documentatia primita de la Consiliul Local unde este terenul pe temeiul ca in zona respectiva sunt emise alte titluri de proprietate altor persoane care au intrat in circuitul civil si ca nu mai este nici o supr. de teren disponibila . Eu sunt vecina cu aceasta dar Primaria a cerut instantei anularea partiala a tuturor titlurilor din zona /parcela respectiva . M-ar interesa daca se poate anula un titlu de proprietate atribuit legal si reconstituirea dreptului reclamatei JM prin punerea in posesia a acestuia pe vechiul amplasament tinand cont ca toata parcela a fost atribuita proprietarilor sau mostenitorilor acestora.
Cum as putea interveni in proces pentru a-mi apara dreptul grevat, in ce calitate si ce taxe de timbru as avea de platit. Pot interveni inaintea termenului urmator sau chiar in momentul in care are loc urmatoarul termen??
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc loosh36 loosh36 Am mostenit o suprafata de teren in localitatea R. Am aflat de ea doar cand am citit titlul de proprietate al defunctului. Stiu doar suprafata, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate/punere in posesie banumihaela banumihaela Ziua buna, in urma unei hotarari judecatoresti ramase definitive prefectura x a fost obligata la eliberarea titlului de proprietate pe vechiul amplasament ... (vezi toată discuția)