Buna ziua,
Am si eu nevoi de cateva sfaturi/pareri deoarec nu stim ce anume sa facem in urmatoarea situatie. Mama mea a fost pensionata acum cateva luni cu grad de handicap grav si insotitor deoarece are mari probleme de sanatate. La noi in oras se pare ca era un asistent care intocmea dosare false de pensie si fise mediacle auto. Acest individ a fost arestat undeva in decembrie cred. pentru a se stabili mai multe date parchetul a luat niste dosare la verificat probabil sa stabileasca legaturi intre acel asistent si oamenii care au fost pensionati in 2012. "Norocul" mamei mele a fost sa fie si ea selectata. Ideea este urmatoarea. Mamam mea nu are si nici nu a avut nicio legatura cu acel individ si pensia pe care o are este obtinuta corect in urma unor decizii/controale medicale. din luna decembrie mama este chemata constant la parchet sa dea tot felul de declaratii, sa mai faca anunimte controale, sa aduca diverse acte. A mers chiar la Bucuresti la camera de garda ptr a face un control la primul doctor de acolo iar cei de la parchet nu au fost multumiti deloc ptr ca valorile sunt mai mari decat in dosarul ei de pensionare. din punctul meu de veder e clar ca boal se agraveaza nu vad de ce nu se accepta acest rezultat. Ideea este ca se poarta foaret urat cu ea si tipa la ea iar e aare si niste probleme pe baza psihica, multiple incercari de suicid depresii constante. De asemena ei nu sunt mulytumiti ca in dosar scrie ca a avut probleme psihice, ca ea nu pare a om cu probleme psihice. Am sugerat procurorilor sa o retrimita la expertiza medicala pentru a se verifica exact conditia medicala a ei. Ei spun ca vor face acest lucru insa dupa ce o vor pune sub acuzare penala. Luni este din nou chemat pentru a i se citi drepturile si a o pune oficial sub acuzatie. Acuzatie de ce? Pentru ce? Mama chiar nu a facut absolut nimic. Pentru orice intrebare pe care o punem primim raspunsuri seci si nu ne spun nimic ca aceste aspecte nu i se pot dezvalui decat unui avocat. Mi se pare absurd si in plus nu avem nici resursele necesare de a plati un avocat dar nu vedem nici rostul. Atat timp cat nu a facut nimic...Poate fi pusa sub acuzatie in acest fel fara nimic altceva? ce ne recomandati sa facem? Mie sincer mi se pare ca abuzeaza un pic de faptul ca nu ne cunoastem drepturile si suna un pic a hartuire. Astept raspunsurile voastre
dacă într-adevăr situaţia e aşa cum postaţi dvs., în opinia mea : statul de drept mult trâmbiţat de cineva cocoţat prea sus, ar consta în ameninţările acelor salariaţi din greseală angajaţi la acel parchet, angajaţi care încalcă cu nerusinare Constituţia României, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (cumpăraţi şi dvs cele 2, studiaţi-le, subliniaţi drepturile cetăţeanului şi serviţii-le acelor hărţuitori plătiţi cu salarii de invidiat din sudoarea cetăţenilor contribuabili la taxe şi impozite din Ţara Românească.Se vor potoli.)Sunt metode de sorginte fascisto-comuniste de intimidare a unui biet cetăţean-şi aşa bolnav (potrivit postării dvs.) şi nu metode ştiinţifice de cercetare penală moderne şi cu DEMNITATE a unui cetăţean membru al U.E şi statului de drept din România.Aţi putea să vă plângeţi de încălcarea drepturilor Omului în România, de anchete abuziveşi intenţionat hărţuitoare, de supunerea mamei dvs. la rele tratamente aplicate de nişte pretinşi procurori, de lipsa lor de profesionalism etc etc
Căutaţi Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania - Comitetul Helsinki (APADOR - CH)
Str. Nicolae Toniza nr. 8A, Sector 3, Bucuresti
Consultatii juridice: luni si miercuri intre orele 12.00 - 15.00
Programare telefonica intre orele 10.00 - 16.00: (004) 021 312 4528.
E-mail: office@apador.org
Societatea Independenta Romana a Drepturilor Omului (SIRDO)
Statut Special Consultativ, Consiliul Economic si Social al Natiunilor Unite (ECOSOC)
Statut de Asociat Gradul 1, Departamentul pentru Informatii Publice al Natiunilor Unite
Str. Nicolae Golescu Nr.5, Etaj II, Ap.1, Sector 1, Bucuresti
Programare telefonica intre orele 10.00 - 16.00: (004 ) 021 665 3131; (004) 0744 965 189
E-mail: sirdo1@yahoo.com
şi depuneţi o plângere, solicitându-le ajutorul.
Aţi putea să vă plângeţi şi Procurorului general al României : Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti
Bdul Libertatii nr. 12-14,
Sector 5,
www.mpublic.ro