avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... refuzul platii concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

refuzul platii concediului medical

,patronul meu refuza sa imi plateasca concediul medical din luna octombrie ,si suntem in luna ianuarie,avand in vedere ca sunt in concediu de risc maternal,ce pot face in aceasta situatie,va rog sa ma ajutati !
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 13:28, 16 Ianuarie 2013
Din OUG 158/2005:

Art. 47. (2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligatiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor;

Art. 48. - (1) Contraventiile prevazute la art. 47 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cele prevazute la alin. (1) si (2), cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei;

Art. 49. - Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele de control ale CNAS si ale caselor de asigurari de sanatate.

Asadar puneti-i in vedere angajatorului aceste prevederi legale, poate asa se va hotari sa va plateasca concediul medical.

Daca nu da curs solicitarii, faceti o sesizare la CNAS, urmata de o actiune in instanta impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,din data de 1 aprilie am intrat în concediu prenatal, ... Anacostache Anacostache Bună ziua,din data de 1 aprilie am intrat în concediu prenatal, astăzi trebuia să incasez banii dar patronul mi-a spus că nu îmi dă nimic până nu ia ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza plata concediilor medicale elena balan elena balan in anul 2011 am revenit la munca dupa ce am stat in concediu de ingrijire copil, dupa 2 luni am ramas insarcinata din nou si am intrat in concediu de risc de ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata concediului medical ValcuMirela ValcuMirela Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face daca seful meu de trei luni refuza sa-mi plateasca concediul medical de care beneficiez pentru fetita mea de 4 ani ... (vezi toată discuția)