avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dreptul la rovigneta gratuita a persoanelor cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dreptul la rovigneta gratuita a persoanelor cu handicap

Sunt bolnav de spondilita anchilozanta incadrat in grad de handicap accentuat permanent, nerevizuibil ,va rog sa-mi precizati daca conform legii 448/2006 pot beneficia de rovigneta gratuita. Mentionez ca eu nu am nevoie sa aduc modificari la autoturismul pe care il detin pentru a putea conduce in siguranta pe drumurile publice. Mii de multumiri anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters277472 , utilizator 17:05, 17 Ianuarie 2013
Conform art 28 din L nr 230/2007
persoanele cu handicap detinatoare de autoturisme adaptate handicapului,precum si persoanele care le au in ingrijire,beneficiaza de scutire de la plata tarifului de utilizare a retelelor de drumuri nationale prevazut in ordonanta guvernului nr 15/2002

Conform norma mentionata pentru a putea beneficia de rovinieta a carui cost sa fie suportat de la buget,este obligatoriu ca autoturismul sa fie inregistrat in proprietatea persoanei cu handicap care sa detina document emis de autoritatea competenta conform caruia poate conduce autoturism fara adaptare tehnica
Mentionez ca sunt propritarul autoturismului si deasemeni detin permis de conduceresi mai mentionez ca nu am nici o interdictie medicala de a nu conduce autoturisme pe drumurile publice. Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta mona m mona m buna am fost filmat de o camera de la cndar pt. rovigneta mentionez ca am masina adpata persoanelor cu handicap si am certificat valabil de handicap grav, care ... (vezi toată discuția)
Rca persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Pot beneficia de o reducere a politei RCA daca masina nu este ... (vezi toată discuția)
Scutire ompozit persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Intrebarea este daca trebuie sa platesc impozit pe autoturism, ... (vezi toată discuția)