avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... trecere la impozit micro
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

trecere la impozit micro

Buna ziua,

Am urmatorul caz:
Societate prestatoare de servicii care atunci cand s-a introdus impozitul forfetar era microintreprindere si a platit conform legii impozit forfetar.
In anul 2010 cand nu au mai existat microintreprinderi, fiind obligata prin lege sa treaca la impozit pe profit si a ramas platitoare de impozit pe profit pana la aceasta data.
Intrebarea mea este daca la 31.12.2012 indeplineste conditiile pt.micro (cifra de afaceri sub 100000 euro si 1 salariat) poate opta din nou incepand cu anul 2013 la impozitare micro?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 09:47, 17 Ianuarie 2013
Bineinteles ca da. Termenul de depunere al D010 pentru trecere la impozitul pe venit este 31.01.2013.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 101 viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 firmele care de la 1 .02.2013 au trecut la regimul de impozitare de 3 % pe veniturile realizate vor trebui sa depuna decl 101 pentru perioada 01-31 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere art 112 alineat 7 elenabaraitaru elenabaraitaru adaugat acum Buna ziua Am si eu o nelemurire va rog; In 2012 am fost microantreprindere; la 31.12.2012 cifra de afaceri a fost de 428.765 ron(sub 100.000 ... (vezi toată discuția)
Schimbare regim impozitare microintreprinderi fara salariati gabisoftdata gabisoftdata Am rugamintea sa comentati situatia firmelor care la 31 12 2012 nu au avut salariati si au avut o CA sub 65000 euro in 2012. Eu cred ca acestea nu sunt ... (vezi toată discuția)