Buna ziua, in cadrul asociatiei de proprietari unde sunt administrator avem un cenzor cu conventie civila pe 3 luni (nu e din cadrul asociatiei), pensionar, pentru care inainte completam doar D100 si plateam numai impozitul; acum s-a introdus si plata contributiei la sanatate si completez sectiunea C din D.112; am ales randul "pensionari la limita de varsta" si desi declaratia spune ca nu are erori de validare, primesc urmatoarea atentionare:
pun doar baza de calcul la sanatate si scriu eu valoarea contributiei; am incercat sa gasesc singura raspunsul #-o, dar nu am reusit, imi puteti explica? multumesc
In acest caz, daca n-ati fi umblat pe randul privind sanatatea, vi s-ar fi completat automat.
Puneti acolo venitul brut si lasati sa se completeze automat, nu completati dv. manual nimic.
La "Tip asigurat dpdv contract de munca" alegeti pozitia 18. Completati venitul brut si validati functia respectiva.
multumesc pt. raspuns, dar nu ma satisface; nu pot alege pozitia 18 la tip asigurat intrucat ii calculeaza automat somajul ori omul e pensionar, trebuie sa-i ia doar sanatatea si aleg eu apoi impozitul, daca pun baza asa cum ma sfatuiti nu pune automat nici o valoare la sanatate, de asta am ales sa varianta de a pune eu valoarea; incercati si dvs. cu optiunea pensionat la limita de varsta si vedeti
Eu am completat cu pozitia 18 si nu-i pune niciun somaj pentru ca la sectiunea "C" nu se plateste somaj pur si simplu, adica niciunul din tipurile de asigurati de acest gen nu intra in somaj ca nu are de unde sa intre (nu e angajat).....
Mai incercati!
In tipul de asigurat nu alegeti "pensionar peste limita" (ca asa scrie, nu la limita) de la pozitia 3, ci asa cum v-am spus mai sus de la pozitia 18 "Persoane care realizeaza venituri din conventii civile sau contracte de munca".