avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Vama pentru telefon mobil
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Vama pentru telefon mobil

Inca de la inceput vreau sa-mi cer scuze daca am gresit topicul, dar sunt nou pe acest forum si inca nu sunt familiarizat.
Intrebarea mea este urmatoarea :
Am achizitionat de pe "E-Bay" un telefon la un pret mai mic decat pretul de pe piata romaneasca. In plus transportul spre Romania nu ma costa nici un ban. Toate bune si (prea) frumoase. Telefonul va veni din Canada, prin colet postal, iar eu il voi ridica de la un oficiu postal dotat cu birou vamal. Trebuie sa ma astept la taxe vamale ? Mentionez ca telefonul este un CECT N99I, iar valoarea de achizitie este de 100 $.
Va multumesc pentru eventualele d-voastra raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: element94 , utilizator 18:22, 15 Iulie 2010
Coletele cu valoare mai mare de 45 de euro se vamuiesc si se plateste pentru ele TVA plus eventualele taxe.

Va rog sa mai asteptati alte raspunsuri, in caz ca am ramas in urma cu informatiile...
Sau mergeti la respectivul oficiu si intrebati - e cea mai mare sansa de a sti exact la ce sa va asteptati.
trope_doi a scris:

Coletele cu valoare mai mare de 45 de euro se vamuiesc si se plateste pentru ele TVA plus eventualele taxe.

Cine stabileste valoarea acestui colet ? Sau cum se stabileste ea ? Conform facturii din interiorul coletului ? Daca nu contine factura ?
De regula se ia in considerare valoarea de factura emisa de expeditor pentru calculul taxelor vamale, insa vama are dreptul sa nu ia in considerare aceasta valoare in cazul in care are banuieli ca marfa ar fi subevaluata.

Pt ca primiti un colet ca urmare a unei comenzi prin Internet: marfurile sunt supuse platii taxelor vamale si a TVA fara sa mai beneficiati de o facilitate la taxare.

Accesati customs.ro (Autoritatea Nationala a Vamilor) – sa aflati informatii certe.

Din cate vad pe

[ link extern ]

nu se plateste taxa vamala daca e de exemplu din HK telefonul .Am dreptate ?
nu stie nimeni ?

Alte discuții în legătură

Vamuirea sau taxarea coletelor din china ContSters200730 ContSters200730 Buna seara tuturor. Intreb aici dupa lungi cautari fara rezultat pe google. Sper ca cineva sa imi raspunda daca nu din experienta personala cat de cat ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Plata la vama AdrianaSimon AdrianaSimon Buna ziua! Am trimis prietenei mele un pachet cu cadouri de Crăciun: o jacheta pentru copilul ei, o bluza pentru ea și un accesoriu pentru un baston pentru ... (vezi toată discuția)