avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata la vama
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata la vama

Buna ziua! Am trimis prietenei mele un pachet cu cadouri de Crăciun: o jacheta pentru copilul ei, o bluza pentru ea și un accesoriu pentru un baston pentru mama. Valoare, 300 CAD. Eu am plătit aici in Canada $70. Acum i se cere la vama sa plătească aproximativ 300 lei taxe vamale. Mi se pare absurd, puteți sa m-a lămuriti?
Mulțumesc frumos?
Cel mai recent răspuns: AdrianaSimon , utilizator 21:20, 21 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate stiu se plateste doar tva, fiind sub 150usd.
Asta inseamna ca nu trebuie sa plateasca mai mult de 13USD.
Sa printeze factura de achizitie si sa o prezinte la oficiul postal unde se face vama.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul rapid... din pacate, valoarea coletului meu a fost peste 150 USD - a fost $300 CAD + $70 taxa postala pe care am platit-o eu aici... Cei de la vama au inclus la calculul TVA, chiar si suma aceasta de $70 platiti deja pentru transport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vamuirea sau taxarea coletelor din china ContSters200730 ContSters200730 Buna seara tuturor. Intreb aici dupa lungi cautari fara rezultat pe google. Sper ca cineva sa imi raspunda daca nu din experienta personala cat de cat ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)