avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Declaratia 012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Declaratia 012

Buna ziua,

As dori daca se poate o mica lamurire:

Contribuabilii care nu vor sa opteze pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit ,cu plati anticipate trimestriale mai depun declaratia 012?
Daca da bifeaza casuta din dreptul ,, renunt la optiunea .......... si trec incepand cu anul 2013?

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 18:00, 17 Ianuarie 2013
Buna seara,

Daca nu vreti sa optati pentru sistemul de plati anticipate trimestriale, nu este nevoie sa depuneti declaratia 012. Asa cum se precizeaza la art.34, alineatul 2 din Codul fiscal optiunea este valabila incepand cu 01.01.2013, pana la aceasta data nefiind aplicabila.
Asadar nu se poate sa bifati casuta cu renuntare la optiune decat in cazul in care anterior ati aplicat pentru aceasta.
Optiunea de renuntare, in situatia in care intre timp nu se mai modifica legislatia(ceea ce este putin probabil#-o), poate fi bifata numai la inceputul anului 2015, presupunand ca cineva a optat la inceputul anului 2013 pentru aplicarea acestui sistem(art.34, alin.3 din Codul fiscal).

Numai bine,
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
CONTABIUM, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe profit ddddpppp ddddpppp Pana cand s-a amanat plata anticipata a impozitului pe profit? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Notificare nedepunere declaratie 100 florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am infiintat un SRL in decembrie 2012, iar in aprilie 2013 am mers la ANAF pentru inregistrarea fiscala si in scopuri de TVA. In declaratia de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit ponterra ponterra SRL a optat din 2013 pentru plata anticipata a impozitului pe profit . In 2014 la incheierea trimestrului are pierdere dar plateste 1/4 din impozitul anului ... (vezi toată discuția)