avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare

O societate A este administrator unic la o alta societate B. O parte din personalul societatii A presteaza diverse servicii catre societatea B (de exemplu servicii de natura financiar contabila sau salarizare). Personalul societatii A trebuie sa fie remunerat si la societatea B?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 17 Ianuarie 2013
Depinde daca exista un raport juridic incheiat intre personalul societatii A si societatea B.

freeelis a scris:

Depinde daca exista un raport juridic incheiat intre personalul societatii A si societatea B.

Nu exista contracte de munca, dar personalul de la societatea A are date decizii de preluare a unor responsabilitati specifice activitatii societatii B.In acest caz, acele decizii au valoare juridica?



In general, acele decizii nu au nicio valoare juridica.. Societatea A nu poate obliga salariatii sai sa indeplineasca anumite atributii pentru societatea B .. sunt multe aspecte care trebuie luate in seama ca sa ne dam seama daca sunt corecte sau nu acele decizii ...
freeelis a scris:n
nIn general, acele decizii nu au nicio valoare juridica.. Societatea A nu poate obliga salariatii sai sa indeplineasca anumite atributii pentru societatea B .. sunt multe aspecte care trebuie luate in seama ca sa ne dam seama daca sunt corecte sau nu acele decizii ...nn


Nici macar in cazul in care in statutul societatii B se specifica faptul ca anumite compartimente din societatea A presteaza servicii pentru B (repet A este administratorul lui B)

Puteti sa-mi indicati o baza legala pentru a ma putea documenta?
Statutul societtii B nu poate impune asa ceva pentru societatea A, chiar daca A este administratorul lui B ...

art.3 C.mun.
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1)-(3) este nul de drept.

art.41 (1) Constitutie : Dreptul la munca nu poate fi îngradit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera.

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca Ioanvlad Ioanvlad Ce art. dinConstitutie garantează (se refera) la dreptul la munca? (vezi toată discuția)
Este posibila obligarea angajatului la mentinerea locului de munca? suciugeorgeta suciugeorgeta exiata cumva posibilitatea de a face in asa fel ca un salariat dupa ce este invatat ce sa faca....este vorba de vanzatoare, sa nu mai renunte la locul de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul mă obligă să vin in weekend la serviciu deși ... CristianMihai20233 CristianMihai20233 Angajatorul mă obligă să vin in weekend la serviciu deși contractul meu de munca este de luni pina vineri. As putea sa fac ceva in privinta asta ? (vezi toată discuția)