avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Statutul cadrelor militare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Statutul cadrelor militare

In statutul cadrelor militare se specifica faptul ca acestea nu au voie sa adere la formatiuni politice. Pana aici totul e clar insa nu am gasit nimic despre rudele de gradul 1. Mai precis, cineva mi-a spus ca fiind sotie de cadru militar nu am voie sa ma inscriu in nici un partid politic si nici sa imi deschid o firma. Mi se pare putin absurd mai ales ca in lege nu am gasit nicaieri asa ceva. Multumesc anticipat pentru orice lamurire.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 15:09, 18 Ianuarie 2013
Pe acest subiect, am putea discuta mai mult de ce li se interzice în mod expres DOAR cadrelor militare aderarea la formaţiuni politice, dar NU şi rudelor, membrilor familiei etc etc însă foarte pe scurt :
- unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie să distingem.Prin interpretare nu se poate restrânge aplicatia unui text care a fost formulat general, generalitatea formularii duce la generalitatea aplicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soldatul gradat voluntar este considerat cadru militar? denis10 denis10 Buna seara.Vreau sa imi Deschid o firma pentru comercializarea unor haine si nu stiu ce gen si daca pot deschide daca sunt caporal in armata romana.Am citi in ... (vezi toată discuția)
Politistii cu s.r.l. Madalin.1 Madalin.1 Intrebarile sunt ; daca un politist, are voie sa isi deschida in paralel cu jobul si un s.r.l , acestea nefiind in niciun fel in conflict de interese direct ... (vezi toată discuția)