avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionarea anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionarea anticipata

sunt nascut in 9.02.1953 si am vechime in munca 33ani si 6 luni din care 13 ani in grupa 2 de munca.Va rog sa imi spuneti la ce varsta pot beneficia de pensionare anticipata si care este cuantumul de reducere a pensiei si la ce varsta pot iesi la pensie normala
va multumesc
Stefan
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:58, 18 Ianuarie 2013
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:

Aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 3 ani si 3 luni(3 luni la 1 an).

O reducere a varstei stand de pensionare(65)cu 2 ani si 6 luni.

-Limita de varsta la 62 de ani si 6 luni.
Pensie anticipata partiala la 60 de ani cu o penalizare de 22,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pensionare truscamonika truscamonika Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi spuneti daca unchiul meu in varsta de 60 de ani cu 33 de ani si 4 luni efectiv lucrati si 13 ani de grupa a 2-a , se poate ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare ContSters312083 ContSters312083 Buna ziua, Am si eu o intrebare la dumneavoastra,as vrea sa aflu si eu la ce varsta pot iesi la pensie daca am 57 de ani ( nascut in 1957) ,40 de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensionare ionbarbusi ionbarbusi Buna ziua, Sunt nascut in 18.08.1957,am o vechime de 36 ani, 5 luni si 17 zile,dintre care 14 ani si 5 luni grupa a-II-a . Cind sa putea iesi la ... (vezi toată discuția)