avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demolare pereti in apartamet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demolare pereti in apartamet

Buna ziua!
Va rog sa ma indrumati unde pot face o sesizare in legatura cu demolarea unor pereti ai unui apartament din blocul in care locuiesc. Nu s-a eliminat 1-2 pereti ci 4 pereti, nu stiu daca este periculos sau nu. Nu as fi vrut sa fac acest lucru, dar sincer mi-e frica ca la un cutremur mai serios sa nu se intample vreo nenorocire, apartamentul respectiv aste deasupra celui in care locuiesc. Nu am incredere in cei de la primarie, la politie este posibil? Si in baza carei legi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: chinookwind , utilizator 09:21, 21 Ianuarie 2013
Competenta este a serviciului disciplina in constructii a primariei unde se afla imobilul.Puteti merge si la politistul de proximitate insa va trimite la primarie.
Politia nu se implica concret in restabilirea cadrului legal
Sesizati oficial inspectoratul de stat in constructii care in astfel de cazuri aplica amenzi consistemte ,operarea de modificari interioare numai pe baza de proiect tehnic,autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Ba este chiar invers. Politia se implica pentru ca este datoria ei. In cadrul politiei locale este un departament care se ocupa de problemele de urbanism. Contactati-i cu toata increderea. Acolo sunt angajate persoane care se pricep la problemele de constructii, autorizari, legislatia constructiilor...
Va contrazic putin Domnule adriantot , la mine in bloc , un proprietar a daramat si a lucrat aproape un an de zile si nu s a luat nicio masura , nici cei de la asociatie ( unde sa facut sesizare si sa solicitat daca a instiintat cel putin asociatia si daca are vreo aprobare de undeva , raspunsul a fost ca , nu a cerut nimeni asa ceva ) iar politia nu sa implicat de loc , a fost sesizata si la miezul noptii , acelaei raspuns.
Asa credeti dumneavoastra ca ma contraziceti. Dar eu am spus ca politia locala are in cadrul ei un serviciu de urbanism. Daca nu ma credeti vedeti organigrama acestei institutii, mergeti la sediul ei si o sa vedeti ca exista, ca va primeste sesizarile s.a.m.d.
Eu pot sa postez pe net sa vedeti atat sesizarile trimise de asociatie catre acest serviciu cat si raspunsurile primite, procesele verbale incheiate atunci cand s-au deplasat la locul faptei....
Accesati, ca exemplu lincul urmator:
[ link extern ]
Cautati in localitatea dumneavoastra politia locala, faceti sesizarea chiar si pe email.
Eu cred ca un vecin de-al dv a facut ceva ce poate nu este legal. Insiatati si rezolvati.
La noi l-au oprit pe unul din lucrari aproape un an pana cand a intrat in legalitate, a facut proiect, a obtinut avize, aprobari s.a.m.d.
Pana la urma tot a trebuit sa induram zgomotul, deranjul..., dar proprietarul a fost mai atent si vecinii au fost mai intelegatori stiind ca lucrarile se fac legal.

Alte discuții în legătură

Din apt de 4 camere rezulta recompartimentare de 2 apt fara autorizatie perla_perlaa perla_perlaa Buna seara v-as ruga sa ma lamuriti daca pentru a recompartimenta un apartament de 4 camere in 2 apt de 1 si respectiv 3 camere ( totul se intampla pe interior ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc ocupata ilegal laur1313 laur1313 Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de la ultimul etaj al unui bloc pe Bulevardul Unirii, Bucuresti. Terasa necirculabila a blocului de la scara alaturata a ... (vezi toată discuția)
Transformare uscatorie bloc in garsoniera nicolae80 nicolae80 Buna ziua, As avea nevoie si eu de un sfat la urmatoarea problema cu care ma confrunt: Locuiesc la parterul unui bloc, si am un perete comun al domitorului ... (vezi toată discuția)