avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intreprindere familiala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intreprindere familiala

Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este necesara incheierea de autentificare la acordul de constituire al intreprinderii familiale.
Cel mai recent răspuns: ContSters63174 , utilizator 13:35, 13 Februarie 2009
Buna ziua,

Întreprinderea familială- este reglementata de OUG 44/2008
Întreprinderea familială este constituită din 2 sau mai mulţi membri ai unei familii. În accepţiunea legii, prin familie se înţelege: soţul, soţia, copiii acestora care au împlinit vârsta de 16 ani la data autorizării întreprinderii familiale, rudele si afinii până la gradul al patrulea inclusiv.
Membrii unei întreprinderi familiale pot fi simultan PFA sau titulari ai unor întreprinderi individuale. De asemenea, acestia pot cumula si calitatea de salariat al unei terţe persoane care funcţionează atât în acelasi domeniu, cât si într-un alt domeniu de activitate economică decât cel în care si-au organizat întreprinderea familială.
Întreprinderea familială nu poate angaja terţe persoane cu contract de muncă.
În scopul exercitării activităţii pentru care a fost autorizată, întreprinderea familială, prin reprezentantul său, poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să-i schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secţiuni.
Întreprinderea familială se constituie printr-un acord de constituire, încheiat de membrii familiei în formă scrisă, ca o condiţie de validitate. Reprezentantul desemnat prin acordul de constituire va gestiona interesele întreprinderii familiale în temeiul unei procuri speciale, sub forma unui înscris sub semnătură privată.


Nu este prevazuta necesitatea formei autentice, o incheiere de data certa data de un avocat sau de un consilier juridic va fi mai mult decat suficienta.
Va multumesc pentru raspuns!
La o reorganizare din AF in IF la R.C. mi-au luat de bun acordul de constituire fara incheiere de data certa! Nu stiu cum va fi la infiintarea unei AF!
Depunerea la Registrul Comertului da data certa acelui act, ar trebui sa il ia in considerare. Am recomandat data certa data de avocat pentru ca asa nu ati avea nicio problema, iar costul este minim.
Multumesc! Va rog sa-mi spuneti daca este ok sa fie trecute mai multe activitati secundare si sa fie autorizate momentan doar cateva? Persoana in cauza are curs de lucrator in comert asa ca vrea sa vanda cam tot ce se poate!
Buna! am revenit in legatura cu intreprinderea familiala am fost la reg. com. si mi-au refuzat dosarul pentru ca unul dintre membrii nu avea curs de comerciant(calificare), chiar daca acest membru nu este cel desemnat sa conduca activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Af sau srl? AngelaZ AngelaZ Buna ziua! Doresc sa infiintez un punct de vanzare de produse proaspat facute(crude,vegetariene) si alte produse in domeniu(super alimente,carti,produse ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma angajez la un pfa? ciupop ciupop Buna ziua, Sunt inginer de profesie ,lucrez cu carte de munca si as vrea sa ma angajez in paralel,ca secretara,2-4 ore pe zi , la un PFA .Ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)