avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Facturi neachitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Facturi neachitate


Buna-ziua,

In anul 2008 am executat in baza unor comenzi succesive mai multe prestari de servicii catre o alta firma. Comenzile au fost onorate in intregime de catre noi, dar beneficiara a achitat doar o parte din comenzi.
Pot intenta o singura actiune pentru plata tuturor facturilor neachitate, chiar daca au fost emise in baza unor comenzi diferite? Pot solicita conform art. 43 Cod Comercial dobanda legala comerciala. Cum o voi calcula, avand in vedere ca aceasta este diferita in prima jumatate a anului fata de cea de-a doua parte a anului?
Cel mai recent răspuns: Alina #@# , utilizator 17:14, 3 Martie 2020
Daca facturile sunt acceptate de catre debitor puteti solicita obtnerea unei somatii de plata impotriva debitorului, in temeiul OG 5/2001,pentru o suma ce totalizeaza toate acele facturi neplatite. Suma ce reprezinta obligatia de plata de actualizeaza in raport cu rata inflatiei aplicabila la data platii efective
Buna ziua. Se poate intenta o singura actiune dar in opinia mea ar fi bine sa contactati un avocat care va va indruma , oricum cheltuielile de judecata va fi in sarcina debitorului
Facturile sunt doar semnate de primire, nu sunt facturi acceptate de reprezentantii legali ai firmei respective.
Pentru recuperarea acestor sume puteti promova somatie de plata-OG nr.5/2001 sau actiune in pretentii. Va recomand sa va adresati unui avocat pentru a face o alegere corecta in privinta actiunii pe care o veti promova.
Daca facturile acelea au fost inscrise in cantabilitatea debitorului, ca si titlu de proprietate pentru marfa livrata, acele facturi sunt facturi acceptate. Este mult mai simplu sa va folositi de OG 5/2001 iar taxa de timbru este de doar 39 lei. Solicitati cu incredere serviciile unui consilier juridic sau avocat, sau a unei firme de recuperare creante, costurile vor fi recuperate de la debitor.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2009
ContSters42249, utilizator

Alte discuții în legătură

Facturi neachitate guzmania guzmania Detin o societate care intermediaza si vinde produse diverse(teuri, masti, coliere etc.) si am livrat catre o alta societate din aceste produse pe baza de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante, fara contract de vanzare-cumparare Ionescu.carina Ionescu.carina O firma ne datoareaza o suma mica, aprox. 15000 ron. Mentionez ca nu am incheiat cu aceasta un contract de vanzare-cumparare, documentele si corespondenta ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua , as dori si eu o lamurire cu privire la o recuperare de creante. firma mea a prestat pentru o alta firma niste servicii , acestea au fost ... (vezi toată discuția)