avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante

Buna ziua , as dori si eu o lamurire cu privire la o recuperare de creante.
firma mea a prestat pentru o alta firma niste servicii , acestea au fost facturate dar pata nu a fost platita in totalitate , unde ma pot adresa pentru a-mi recupera prejudiciu . Mutumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: dennisnic , utilizator 13:59, 8 Octombrie 2012
Va puteti adresa firmei ... debitoare. In cazul in care nu sunt dispusi sa va faca... plata, faceti o actiune in somatie de plata la Judecatoria unde isi au sediul, sau la Tribunal, daca aveti o creanta mai mare de 100.000 lei.
Buna ziua,

Prima data va trebui sa obtineti o sentinta judecatoreasca in acest sens, apoi cu aceasta sentinta (dupa ce va fi investita cu titlu executoriu) puteti apela la un executor judecatoresc care va executa silit respectiva firma (va pune poprire pe conturile firmei).
Puteti introduce un proces impotriva acestui debitor, prin care sa cereti sumele restante, precum si penalitati de intarzaiere. Daca facturile sunt acceptate de debitor prin semnatura si stampila, puteti apela la procedura ordonantei de plata reglementata de OUG 119/2007.
Cred ca dna avocat vrea sa spuna procedura somatiei de plata, reglementata de OG 5/2001. OUG 119/2007 presupune existenta unui contract. Daca aveti un contract incheiat, puteti merge ori pe somatie de plata ori pe ordonanta de plata, ambele sunt proceduri rapide de judecata. Daca vi se respinge o astfel de actiune veti merge pe calea dreptului comun, formuland o actiune in pretentii.
sa presupunem ca facturile nu sunt semnate si ca nu mai are contractul intre parti . Ce se va intampla ? nu va avea castig de cauza nici in instanta ?
Eu am aceiasi problema , ar trebui sa recuperez suma de 28.000 lei .
Se poate demonstra ca a acceptat facturile , de accea exista bilanturi si balante , in plus cel care are sa imi plateasca suma a avut acelasi contabil ca mine si stiu sigur ca facturile au fost introduse in contabilitate .
la ce ar trebui sa ma astept .?
eu am apelat la Urban si Asociatii pentru recuperarea datoriei , sunt curios cum vor rezolva problema ?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante Clara8 Clara8 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot apela, in afara de somatia de plata, la o alta actiune pentru recuperarea unui debit din facturi neachitate in ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta ceoby ceoby Buna seara, Intaai tin sa spun ca ma bucur de existenta acestui site si il gasesc extrem de util. Acum doresc sfat in urmatorul caz: - exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Colaborare firme, neplata facturilor antonio1 antonio1 Buna, sa fiu cat se poate de scurt. Daca s-a semnat un contract de colaborare prestari servicii, din neglijenta fara comision de penalizare, iar ... (vezi toată discuția)