avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare creanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare creanta

Buna seara,
Intaai tin sa spun ca ma bucur de existenta acestui site si il gasesc extrem de util.
Acum doresc sfat in urmatorul caz:
- exista un contract de presari servicii ce insa expirase
- sau cumulat mai multe facturi ce insumeaza servicii si produse, facturile sunt doar semnate
ultima factura de 1200 ron nu a mai semnato sub diverse pretexte.

-1 Pot prin somatie de plata sa cer restituirea facturilor semnate, mentionez inca o data , contractul expirase
-2 Factura ce nu a mai semnato pot sa mai fac ceva cu ea ? Eu am inregistrato in contabilitate.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: GMF , utilizator 14:24, 24 Septembrie 2014
somatia e de folos...e un prim pas in ceea ce priveste recuperarea creantelor
o factura reprezinta o dovada...o semnatura a acesteia reprezinta o acceptare...nu inseamna ca e e necesar si suficienta...daca poti proba livrarea si insusirea bunului de catre cumparator e ok...poti recupera inclusiv creanta aferenta facturii nesemnate...probeaza livrarea cu martori
in cazul tau , daca ai facturile semnate , aestea tin loc de contract - deci poti recupera creanta.
1. Referitor la facturile semnate, este o.k. pe somatie de plata - iti poti recupera integral contravaloarea lor si in plus, dobanda aferenta.
2. In ceea ce privesta factura nesemnata, faptul ca nu ai o semnatura de primire echivaleaza cu nerecunoasterea prestatiei/livrarii marfurilor, motiv pentru care nu ai sanse sa recuperezi contravaloarea ei pe calea somatiei de plata insa poti merge pe dreptul comun, cu conditia sa ai acte primare care sa dovedeasca prestarea/livrarea de marfuri.
fanica a scris:

in cazul tau , daca ai facturile semnate , aestea tin loc de contract - deci poti recupera creanta.



Buna ziua

Dupa cum ati spus facturile semnate tin loc de contract.
In cazul meu, am facturile nesemnate, nu am un contract, dar facturile au fost achitate la timp, unele numerar altele prin banca. Dupa 2 ani beneficiarul meu a contestat acele facturi, a spus ca nu stia de existenta lor (cu toate ca a semnat OP-urile!!) si pretinde sa-i restitui banii... e posibil?
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2008
Lulica, utilizator
Poate sa solicite, nu are cum sa castige. Din moment ce a platit acum catva ani, verifici intai daca nu cumva o parte din ele sunt prescrise si pentru restul soliciti instatei in prima faza sa verifice daca reclamantul si-a inregistrat in contabilitate platile respective si ca ce. In cel mai rau caz e o plata nedatorata si atunci aceasta se potriveste cu o creanta pe care o aveai tu fata de platitor...se compenseaza, in plus contractul scris e doar "ad probationem" poate exista si verbal...

Chiar daca a epirat contractul, poti justifica a aceasta din moment ce s-au prestat servicii cae au fost acceptate in continuare, s-a prelungit taci (contractul sub forma scrisa e doar "ad probationem" poate exista si doar verbal. Dar nu m-as mai amagi cu somatia de plata....sti bine ca la cea mai mica opozitie se respinge si tot pe drept comun ajungi - asa ca nu iti mai da de lucru degeaba - ca nu faci decat sa amani. Bafta SN
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Somatie pe oug 119/2007 ela76 ela76 In cazul \"somatie de plata\" pe OUG 119/2007 se poate introduce cererea de plata impotriva unei persoane fizice care nu a semnat contract comercial cu ... (vezi toată discuția)
Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare din oficiu andabej andabej Am depus o cerere pentru plata unei creante pe oug 119 la o judecatorie din Bucuresti. M-am trezit ca, in citatia pentru primul termen imi spune ca sunt citata ... (vezi toată discuția)