avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Durata indemnizatiei pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Durata indemnizatiei pentru CCC

Daca am nascur in ianuarie si am depus dosaru in mai pana cand primesc indembizatia am nascut prematur si a trebuit sa termin concediu de 126zile.primesc indemnizatia pana in mai sau pana in ianuarie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 28 Ianuarie 2013
1. Banuiesc ca va referiti la indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. - Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an o veti primi pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an.
- Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani o veti primi pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
Deci nu pana cand se implineste2ani de cand am depus dosaru ci pana in momentu cand face copilu 2ani.va multumesc
Asa este si de aceea este bine sa depuneti actele cat mai repede.
Am nascut prematur si a trebuit sa stau in cele 126 de zile.Daca copilu pe21 ianuarie fzce2ani in cat timp trebui sa ma intorc la munca.
Puteti sa va intoarceti la serviciu pana la data de 21.01.2013 ... daca nu doriti acest lucru atunci , potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani. (Ordinul nr.1474/2011).

In speta, va trebui sa incepeti efectiv munca in data de 22.01.2013.

Alte discuții în legătură

Sa imi las bebelusul de 1 an si sa ma intorc la munca??? larisa2012 larisa2012 Am o mare dilema..... sunt profesor ( momentan in concediu de maternitate) si iau indemnizatie maternala in prezent de 600 lei dupa 5 ani de facultate + ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mami_2012 mami_2012 Buna ziua! 1. Sunt in concediu pentru cresterea copilului si am optat pentru 1 an de concediu. Pentru a beneficia de stimulentul de 500 de lei ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ioana-otilia ioana-otilia daca m-am angajat, mai pot primi bani pentru cresterea copilului? am auzit ca se pierde insemnizatia si se primeste o \\"somatie\\" pana cand copilul face 2 ... (vezi toată discuția)