avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plati partiale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plati partiale

Nu mi-e clar Art. 1342. – (5)
In cazul in care persoanele impozabile obligate la aplicarea sistemului TVA la incasare nu au incasat contravaloarea integrala sau partiala a livrarii de bunuri ori a prestarii de servicii in termen de 90 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, calculate conform dispozitiilor Codului de procedura civila, exigibilitatea taxei aferente contravalorii neincasate intervine in cea de-a 90-a zi calendaristica, de la data emiterii facturii.

Sa inteleg ca, in cazul unei plati partiale efectuate in termen de 90 de zile de la emitere, exigibilitatea tva se prelungeste?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:30, 21 Ianuarie 2013
Nu, indiferent de incasare sau de plata deduceti sau colectati la valoarea ramasa de achitat sau de platit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
George Moraru, Consultant fiscal
Art se refera numai la colectarea tva-ului (adica la incasari).
Daca nu incasati in 90 zile, se colecteaza tva-ul in cea de-a 90 zi calendaristica de la data emiterii facturii.

In ceea ce priveste deducerea, se va deduce la momentul platii, indiferent cind va fi acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva la incasare Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca aplic sistem tva incasare pentru facturile primite de la furnizori indiferent daca acestia sunt in sistem, sau nu eu deduc ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de tva la incasare Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Am o nelamurire legata de aplicarea corecta a TVA-ului la incasare: In primul rand firma despre care vorbesc este persoana impozabila care aplica TVA-ul la ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare canimgizzi1984 canimgizzi1984 BUNA ZIUA.Am o firma care are tva-ul la incasare in anul 2013 si continua cu el si in 2014.am facturi din luna octombrie 2013 neincasate.acum in ianuarie se ... (vezi toată discuția)