avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... casarea hotararii primite in fond
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

casarea hotararii primite in fond

hotararile sunt supuse casarii in mai multe cazuri intre ele.....
21. când judecata în primă instanţă sau în apel a avut loc fără citarea legală a unei părţi, sau care, legal citată, a fost în imposibilitate de a se prezenta şi de a înştiinţa despre această imposibilitate.

deci..daca dovedesc cumva cu o adeverinta medicala ca am fost internat intr un spital in ziua procesului si nu am putut anunta instanta am sansa sa caseze hotararea primita in fond?
si daca da dosarul va fi trimis inapoi la prima instanta?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:51, 23 Ianuarie 2013
Nu ati avut avocat ?

La spital ati fost intr.un stadiu in care nu puteati anunta ?

Daca nu ati avut reprezentant in proces si erati inconstient in spital e motiv de casare cu trimitere
am avut reprezentant avocatul din oficiu
Care este motivul pt care nu ati putut anunta instanta?
care este motivul? ajutati ma cu o poveste credibila......
Daca erati in spital era foarte greu sa anuntati prin fax instanta.
Nu aveti nici numarul de fax al instantei.
Faptul ca aveati avocat din oficiu poate constitui un avantaj intrucat in mod sigur nu aveati numarul lui de telefon ca sa il fi putut anunta.
Daca aveati avocat ales putea fi mai cpmplicata situatia intrucat trebuia sa aveti numarul de telefon al avocatului dvs.
Ce pedeapsa a fost aplicata?

Restul aspectelor le veti discuta cu avocatul dvs. ales sau din oficiu dupa cum veti considera.

Alte discuții în legătură

Acuzat in dosar penal lex64 lex64 fratele meu este chemat in judecata pe 10 .11.2010,ca complice la talharie.nu s-a dus la nici o audiere,nici o declaratie,neavand parinti, deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de a se prezenta.motiv de casare? oltul oltul 21. când judecata în primă instanţă sau în apel a avut loc fără citarea legală a unei părţi, sau care, legal citată, a fost în imposibilitate de a ... (vezi toată discuția)
Despre amanare proces penal Gabriel Pop Gabriel Pop Buna. Am o intrebare.Instanta unei cauze penale este obligata sa admita ori de cate ori este necesara cererea de neprezentare la proces motivate cu acte ... (vezi toată discuția)