avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat in dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat in dosar penal

fratele meu este chemat in judecata pe 10 .11.2010,ca complice la talharie.nu s-a dus la nici o audiere,nici o declaratie,neavand parinti, deoarece nu recunostea ca ar fi facut ceva,din contra mereu a zis ca e nevinovat. el este internat in spital fiind bolnav psihic,dupa ce a spart prin casa cam tot acum 2 saptamani.daca nu se duce ce se poate intampla???nu avem bani de avocat...:(:( cine ma paote ajuta cu un sfat ,va implor
cu stima tuturor:((
Cel mai recent răspuns: diana1sefa , utilizator 18:09, 20 Martie 2011
Daca este citat in fata instantei de judecata, mergeti dumneavoastra sau o alta ruda apropiata impreuna cu actele medicale care atesta ca fratele dumneavoastra este grav bolnav si nu poate participa la judecata si prezentati-le instantei. Instanta va decide daca va disjunge cauza sau o va suspenda .
Daca nu va permiteti avocat , vi se va da unul din oficiu. Asistenta juridica in astfel de cazuri este obligatorie.
Care este diagnosticul fratelui dvs ?

Inainte de termen depuneti la dosar o cerere,atestata de un certificat medical al unitatii spitalicesti unde este internat solicitand amanarea cauzei pentru imposibilitatea de prezentare a inculpatului.
Daca boala despre care vorbiti este reala se va dispune efectuarea unei exepertize medico-psihiatrice care sa concluzioneze asupra capacitatii de discernamant a fratelui dvs la savarsirea faptei.
I se va desemna aparator din odiciu,dar luati legatura cu acesta pentru a stabili strategia de aparare si pentru a va sustine fratele
Sa mearga o ruda la termenul de judecata si sa anunte.
Se poate sa se impuna o expertiza medico-legala pentru a se stabili daca nu cumva este iresponsabil.
Daca nu luati masuri va primi o pedeapsa cu executare si va merge la inchisoare daca exista probe de vinovatie.
Si daca probele nu sunt clare tot ar putea fi condamnat daca nu este aparat la un mod corespunzator si nici nu se prezinta.
Daca nu exista probe in acuzare imi vine greu sa cred ca va fi condamnat dar daca este condamnat si nu se declara apel va ajunge la inchisoare...

avocat Claudiu Lascoschi
Mergeti dvs la termenul de judecata cu actele doveditoare pentru a se dispune o expertiza medico-legala si solicitati un avocat din oficiu.
Succes!

Alte discuții în legătură

Casarea hotararii primite in fond animacikaa animacikaa hotararile sunt supuse casarii in mai multe cazuri intre ele..... 21. când judecata în primă instanţă sau în apel a avut loc fără citarea legală a ... (vezi toată discuția)
Agresiune!! gigione01 gigione01 Buna yiua! Fratele meu a fost agresat de un cetatean si acum se afla internat la sectia de neurochirurgie ,intr-o clinica,cu diagnosticul pus imediat la ... (vezi toată discuția)
Reclamare abuz de drepturi , pe baza unei inregistrari : este posibil? pynu pynu Buna ziua in luna noiembrie anul trecut am avut un accident cu victima , in care victimei i s-a dat diagnostic contuzie toraco-lombara . Dupa cateva zile de la ... (vezi toată discuția)