avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Sunt la scoala si in acelasi timp si lucrez , dar am ramas insarcinata. Dupa nastea copilului in afara de cei 2 mil alocatie si 6 indemnizatie, mai iau si salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 20 Ianuarie 2013
Pe perioada CCC nu puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit , intrucat acest lucru duce la suspendarea platii indemnizatiei ...

Art.16 din OUG nr.111/2010:

(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
.....

Pe perioada CCC , raportul de munca poate fi suspendat , efectul suspendarii fiind suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.

Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil, contract strainatate rody1menan rody1menan buna ziua!! am si eu un coleg care se afla in concediu de crestere copil si i sa oferit o ocazie de a lucra in franta cu contract de munca in tara ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare in timpul ccc Gabriela Huidu Gabriela Huidu in timpul concediului ptr cresterea copilului pot sa am un contract de colaborare de 4 ore??? (vezi toată discuția)
Contract care sa nu mi afecteze concediul maternal ramonaf ramonaf sunt in concediu maternal, am primit acum o oferta de munca pe o perioada determinata pe care nu as vrea sa o ratez. cum as putea lucra legal dar sa nu mi ... (vezi toată discuția)