avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... MEA: Cai de atac a mandatului european de arestare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

MEA: Cai de atac a mandatului european de arestare

La data de 21.06.2012 inculpatul a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni inchisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei. (înşelăciunea (art. 215 C.p.).La data de 15.11.2012 s-a admis recursul declarat de Parchet si inculpatul este condamnat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni inchisoare cu detentie pentru săvârşirea infractiunii de înselăciune în conventii, prev de art 215 alin 1,3 Cp cu art 37 lit a Cp În temeiul art 36 alin 1 rap la art 33 alin 1 lit a Cp constată că infractiunea dedusa judecatii este concurenta cu infractiunile pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa rezultanta de 1 an şi 6 luni cu suspendare aplicată prin sentinta penală nr xxxxxx.
La data 11.01.2013 s-a emis MEA impotriva inculpatului.
INTREBARE: Poate sa se emite MEA imotriva acuzatului,avand in vedere ca instanta este in timpul emiterii MEA atacata prin cale extraordinare de atac,inculpatul a fost declarat recidivist pentru o infractiune savarsita in timpul minoritatii (din cauza informatiilor gresite pe care le detinea instanta de aceea decizia a fost si atacata prin cai extraordinare de atac).?

Alte discuții în legătură

Sentinta penala - explicatii dragusanu81 dragusanu81 buna seara a-m si eu o intrebare catre cineva de specialitate(avocat) a-m fost condamnat in prima instanta la 6 ani de detentie pronuntare data pe 31/01/2014 ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de gratiere?scap de plata cheltuielilor de judecata? mariusgl11 mariusgl11 Ora estimata: Complet: C16F Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: I. În baza art. 7 alin. 1 rap. la art. 2 lit. b pct. 18 şi art. 9 alin. 2 din Legea ... (vezi toată discuția)
Suspendare supraveghere perioada ? mariusgl11 mariusgl11 decizie penala 2012 decembrie 07.03.2012 Ora estimata: Complet: C16F Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: I. În baza art. 7 alin. 1 rap. la art. ... (vezi toată discuția)