avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CAtegorii permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CAtegorii permis de conducere

>se poate conduce un tractor inregistrat la primarie cu gradele B,C+E??
Cel mai recent răspuns: griguta , utilizator 20:04, 21 Ianuarie 2013
Conform directivelor europene (2006/126/CE), din 19 ianuarie 2013 vom avea un nou sistem de permise. Începând de anul viitor, permisul de conducere va fi obligatoriu pentru mopede şi alte autovehicule ale căror proprietari sunt scutiţi în prezent de această obligaţie. Decizia a fost luată printr-un proiect de lege care va fi transmis Parlamentului spre adoptare.”Din ianuarie 2013, va fi introdus obligatoriu permis de conducere pentru mopede, tricicluri cu motor de până la 15 kilowaţi, precum şi pentru motociclete A1 şi A2”, a declarat, la Guvern, Lucian Diniţă şeful Poliţiei Rutiere.

Astfel, subcategoria A1 devine categorie şi, în plus, apar categoriile AM şi A2. Permisul se va obţine şi va elibera pentru categoriile AM, A1, A2, A, B, B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb şi Tv,

CATEGORIA Tr

Tractor, maşini şi utilaje autopropulsate agricole, forestiere sau pentru lucrări.
multumesc,dar am omis cateva date:tractorul cantareste 8,6 tone tracteaza o remorca de 4,4 tone +incarcatura de 20 tone,deci trece de 30 t.total,si cred ca mai repede se incadreaza la categ.C+E decat la Tr..C=vehicul mai mare de 3,5 t si E=remorca mai mare de 750 kg;este doar o parere multa lume e in ceata la aceasta problema,legea se poate interpreta diferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis tractor cu remorca ContSters266177 ContSters266177 AM DREPTUL LEGAL SA CONDUC PE DRUMURILE PUBLICE UN TRACTOR DE 7TONE,CU REMORCA DE 5 TONE CU PERMIS CATEGORIA B?MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Tractor cu remorca Valika70 Valika70 In urma implicarii intr-un accident rutier mi-a fost intocmit dosar penal de catre agentul constatator pt conducere vehicul cu permis categorie ... (vezi toată discuția)
Tractorul nycu7171 nycu7171 CU CE CATEGORIE SE POATE CONDUCE TRACTORUL 445 CU O GREUTATE DE 1600 KG CU O CARUTA DUPA EL , TRACTORUL FIIND INSCRIS PE PRIMARIE VA MULTUMESC (vezi toată discuția)