avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatia de a face . Asociatie de proprietari .
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatia de a face . Asociatie de proprietari .

Buna dimineata .
Va rog sa-mi spuneti daca , pentru a putea obtine documentele pe baza carora sunt calculate cheltuielile lunare , pot solicita copiile acestora in instanta , prin ” obligatia de a face” .
Este vorba despre o asociatie de proprietari . Conducerea refuza sa elibereze vreun document (copie) care sa arate cum sunt adaugate sumele de plata . Am cerut si in scris , cu confirmare de primire , si prin curier acest lucru . Toate scrisorile mele s-au intors cu refuz de primire .
Care sunt taxele judiciare ce trebuiesc achitate la depunerea cererii ?
Va multumesc . O zi placuta !
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 12:43, 16 Februarie 2013
Puteti cere copiile si de la cei ce va furnizeaza utilitatile,Apa Nova,distrigaz,etc.
Administratorul are obligatia ca pe langa lista de intretinere sa afiseze si un centralizator
al facturilor.De acolo -daca sunt afisate-va puteti face calculele.
Anterior demararii oricarui demers in instanta,care este de durata,care obliga la eventuala expertiza financiar contabila,sesizati oficial serviciul specializat din primarie,care in temeiul art 55 din L nr 230/2007
exercita controlul asupra activitatii financiar contabile din cadrul asociatiilor de proprietari,din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari
Stimata doamna , Serviciul specializat din Primarie este parte a acestei mafii ; cateii politici primesc cate un post de unde sa fure . Cei ce conduc asociatia sunt pusi , nu au fost alesi sau angajati conform legilor statului si a statutului asociatiei . Acesti angajati publici spun ca prin neatacarea hotararilor asociatiei a fost materializata legalitatea : ?cine are stampila , este seful? , in conditiile in care niciodata nicio hotarare nu a fost adusa la cunostinta proprietarilor legal , in scris , conform legii . Ce puteam ataca daca nu exista hotarari adoptate ; Niciodata nu a fost o adunare generala legala . Am demonstrat cum pr.-verbale au fost falsificate ,cu persoane ale caror semnaturi au fost contrafacute , tocmai pentru ca impostorii sa-si acopere ilegalitatea. Procurorii au mintit , au omis sau interpretat probele din dosar dar , in instanta am obtinut inceperea urmaririi penale fata de falsii conducatori . Atat . Dosarul este iarasi la aceiasi procurori , au trecut doi ani de la inceperea cercetarilor si hotii ne fura nestingheriti .
Poate credeti ca exagerez , exista insa probe pentru tot ce am scris aici , probe pe care le pot arata oricui - prea sunt scarbit de complicitatea mafiei independentilor celor ce se prefac a cerceta. Din luna mai , 2012 , de cand a fost dispusa desfiintarea ( asta imi place ) rezolutiilor procurorilor si inceperea urmaririi penale , presedintele impostor a disparul ; suntem condusi de un administrator angajat ilegal , care nici macar nu face parte din asociatie , ca proprietar . Este un sustinut politic . Cercetarile asteapta prescrierea faptelor . Aceasta este o realitate a sistemului de justitie , parte din ea corupta . Cele cateva persoane care m-au sustinut (cu semnaturi) in demersurile contra acestor abuzuri au fost intimidate si s-au retras treptat ; ?Asta este? ramane un ?leitmotiv? al mentalitatii comuniste impamantenite . Din luna mai , 2012 , administratorul este singurul care semneaza listele cu cheltuielile lunare . Din luna septembrie , 2012 nu a mai afisat nicio lista pana in luna ianuarie , 2013 , in urma cu o zi . In acest interval si-a marit salariul si a inventat sume pentru cheltuielile comune , refuzand eliberarea de copii . A lasat chiar o persoana necunoscuta pentru a face incasari , acela a semnat chitante . Am tot sesizat Parchetul pentru finalizarea cercetarilor ... intr-un oras condus de comunisti .

Pt. d-na M. Apostol .
Si ?cheltuielile diverse? , inventate , de unde sa le iau ? Si salariile neaprobate de nimeni ?
Individul are program de 6 ore pe saptamana , afisat .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Adriantot, moderator
Nu vreau sa va supar ,dar sa stiti ca si administratora este totusi in masura sa va dea informatii despre orice doriti dvs.. Intrebati atunci daca intrati in camera unde proprietarii achita cheltuielile comune exact ce va intereseaza , pana acum nu am auzit ca vreo administratora sa fie muta sa nu poata vorbi, dimpotriva unele au cate o gura... .

O hotarare judecatoreasca poate suna astfel : obliga asociatia sa prezinte toate documentele solicitate ( avand in vedere ca nu o sa se prezinte nimeni pe la judecatorie deoarece nu aveti presedinte ). Cu ce va incalzeste ?.:O
Nu cred ca vreti sa intelegeti . In biroul in care sunt incasate cheltuielile este refuzata eliberarea oricarui document care ar fi luat in considerare la calculul cheltuielilor lunare . Nu vreau si nu aveti ce sa-mi faceti ! Si , din pacate are dreptate , inca .Pentru banii pe care-i platesc , vreau sa cunosc modul cum sunt cheltuiti . Cred ca am dreptul la exclusivitate asupra propriului buzunar , tocmai pentru ca sunt prea multe sume inventate , mai ales acum cand un angajat hotaraste propriul lui salariu , din banii altora , proprietari.
Nu-i vorba de a ma incalzii , exista niste prevederi legale pe care , daca eu le respect , am pretentia sa le respecte si cei care sunt platiti din banii mei . Administratorul , un individ care a facut rost de un atestat la patru luni dupa ce a fost angajat - din afara asociatiei noastre, fara acordul legal si fara ca presedintele sa fi avut mandat , ne fura in fiecare luna , protejat chiar de oamenii primarului si de catre organele de cercetare .

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua . Presedintele asociatiei de proprietari , fata de care a fost dispusa , in instanta , inceperea urmaririi penale , si-a dat demisia si citez : ... (vezi toată discuția)
Presedinte neales ! IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Unui presedinte al asociatiei de proprietari care nu a fost ales niciodata,lucru atestat si de catre Primarie,care foloseste stampila ... (vezi toată discuția)
Conducerea asociatiei este ilegala ! IonPopescu-B IonPopescu-B Bună ziua. În mai 2010,la ad.generală,cenzorul a arătat că președintele deturnase 8.000 de lei din banii pentru plata utilităților. Au urmat ... (vezi toată discuția)