avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducerea asociatiei este ilegala !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducerea asociatiei este ilegala !

Bună ziua.
În mai 2010,la ad.generală,cenzorul a arătat că președintele deturnase 8.000 de lei din banii pentru plata utilităților.
Au urmat două adunări,reprogramate ilegal;La ultima a fost ales un alt președinte dar,administratorul care scrisese procesul verbal-l-a ascuns și nu vrea să-l mai scoată la iveală.Acest administrator a fost angajat de către președinte,fără acordul comitetului (pentru că nu există),fără concurs.
Așadar asociația este condusă de către administrator și președinte.
Aceștia refuză să ne arate vreun document prin care fac plățile.
Pe scara mea,cu promisiunea că va scădea consumul cu 70 la sută,a fost schimbată instalația electrică.Consumul a crescut cu 20 la sută,noi nu am văzut nici doc. de licitație,execuție,deviz...,ne-au cerut doar banii.
Primăria nu intervine.
Vă rog,dați-mi un sfat.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 21:38, 16 Februarie 2012
IonPopescu-B a scris:

administratorul care scrisese procesul verbal-l-a ascuns și nu vrea să-l mai scoată la iveală.Acest administrator a fost angajat de către președinte,fără acordul comitetului (pentru că nu există),fără concurs.
Așadar asociația este condusă de către administrator și președinte.
Aceștia refuză să ne arate vreun document prin care fac plățile.

1-In temeiul art 10 din L nr 230/2007 solicitati presedintelui de asociatie procesul verbal incheiat si semnat de catre participaniti la adunarea generala convocata in mai 2010
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia
3-inexistenta comitetului executiv ,ca si celelelate aspecte mentionate ,pot fi solutionate prin sesizarea oficiala si staruinta la serviciul specializat din primarie
4-Ce s-a intamplat cu prejudiciul material constat de cenzor ?
IonPopescu-B a scris:

Pe scara mea,cu promisiunea că va scădea consumul cu 70 la sută,a fost schimbată instalația electrică.Consumul a crescut cu 20 la sută

fraților,să înțeleg că dacă schimb înstalația electrică scade consumul ?,ori d-nul Ion a omis să ne precizeze că s-au adus înbunătățiri gen înlocuit becuri cu neoane ori senzori ?

Primăria nu intervine.

cine spune ?,cum să nu intervină ?,ați făcut reclamație ?,eu am avut ”n” reclamații la serviciul din primărie și m-au verificat la toate cele legate de reclamație,gen facturi,procese verbale ale comitetului,împărțirea conform legii a sumelor pe lista de plată,etc ...,despre care primărie este vorba ?
Vă mulțumesc.
Da,a fost schimbată toată instalația,nu sârmele și,da! au fost înlocuite neoanele cu becuri(invers);dar nu am știut nimic până am găsit muncitorii pe scară,lucrând.
Reclamația la Primărie există.Muncipiul Tg-Jiu.Nu am greșit-așa pronunță Șeful.
Fata de sustinerea cenzorului referitoare la "presedintele deturnase 8.000 lei din banii pentru plata utilitatilor ",care sunt concluziile serviciului din primarie ?
Daca exista suspiciunile referitoare la prejudiciu material ,noul presedinte a intreprins actiuni concrete pentru constatarea si eventual recuperarea prejudiciului?
domnule Ion,dumneavoastră în ce postură ne precizați evenimentele din asociația dumneavoastră ?,ca proprietar ?,asta pentru a putea ”cântării ” lucrurile,pentru că după cum spuneți,citez:”dar nu am știut nimic până am găsit muncitorii pe scară,lucrând.”,păi dacă aveați un buget aprobat,dacă aveați un procer verbal de AG în care era punctat și acest lucru,deși mă îndoiesc în condițiile menționate,nici nu trebuia să știți ce se întâmplă în asociație,numai să vi să aducă la cunoștiință cu documente cum s-au cheltuit banii,ceilalți proprietari ce zic ?,sunt de acord cu situația menționată ?,poate numai dumneavostră sunteți ”defect” și vedeți lucrurile în altă lumină,dacă aveți și alți susținători ai ”cauzei” atunci uniți-vă și dregeți lucrurile,știți proverbul : nimeni nu vine să vă facă curat în propria-i ogradă,luați atitudine

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari independente sigo sigo Buna-ziua! Exista in Romania Asociatii de Proprietari Independente, fara numar de Asociatie si de inregistrare fiscala? (vezi toată discuția)
Obligatia de a face . asociatie de proprietari . IonPopescu-B IonPopescu-B Buna dimineata . Va rog sa-mi spuneti daca , pentru a putea obtine documentele pe baza carora sunt calculate cheltuielile lunare , pot solicita copiile ... (vezi toată discuția)
Plata gunoiului IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Vă rog,să-mi spuneti dacă este corect (legal) ca,pentru plata gunoiului,în orasul Tg-Jiu, pretul să fie stabilit de Consiliul Local,pentru o ... (vezi toată discuția)