Bună ziua.
În mai 2010,la ad.generală,cenzorul a arătat că președintele deturnase 8.000 de lei din banii pentru plata utilităților.
Au urmat două adunări,reprogramate ilegal;La ultima a fost ales un alt președinte dar,administratorul care scrisese procesul verbal-l-a ascuns și nu vrea să-l mai scoată la iveală.Acest administrator a fost angajat de către președinte,fără acordul comitetului (pentru că nu există),fără concurs.
Așadar asociația este condusă de către administrator și președinte.
Aceștia refuză să ne arate vreun document prin care fac plățile.
Pe scara mea,cu promisiunea că va scădea consumul cu 70 la sută,a fost schimbată instalația electrică.Consumul a crescut cu 20 la sută,noi nu am văzut nici doc. de licitație,execuție,deviz...,ne-au cerut doar banii.
Primăria nu intervine.
Vă rog,dați-mi un sfat.
Vă mulțumesc.
Buna ziua.
Pretul de 5lei /mc este la apa.
Metrul cub nu are legatura cu greutatea gunoiului. Exista containere europubela care,aici,au 1,1metri cubi;nu contează greutatea gunoiului.Deci,daca nu ar fi interese politice si financiare,ar fi foarte simplu sa platim atat cat ducem la pubela. Nu va dati seama cat platiti in plus,la pretul per persoana,stabilit de primarie/cons.local. Pentru autorizatiile de functionare se semneaza un contract dar,cu toate ca in contract sunt prevazute cantitati pe care sa ti le asumi,societatea iti da un formular scris cu pixul-minimum 0,5 m.c./ luna (metri cubi-aprox 500 de litri)-daca nu vrei sa semnezi pentru aceasta cantitate,nu primesti contractul si nu poti prelungi autorizatia de functionare. De ce trebuie sa intervina primaria intr-un contract al tertilor?
O firma care are gunoi de 5 mc/luna,plateste cat un chiosc care nu da 1 mc intr-un an !
Nu va lasati amagit de alegerea intre cantitate si persoana. O familie nu poate arunca atata gunoi cat plateste,la bloc. La casa,avand si spatii verzi,gradini,terenuri agricole ar trebui alt sistem dar,pentru ca toata lumea poate lasa gunoiul unde doreste(in oricare container),inclusiv cei care matura strada,este redus numarul celor care,pentru a nu platii,il arunca aiurea. Nimeni,la noi in asociatie,nu poate afla cat este pretul pentru apa si gunoi. Si primarul are interesul de a sustine niste impostori;acestia executa doar redistribuirea sumelor,fara a da explicatii proprietarilor.Si la d-voastra este la fel? Fara ad.general de cinci ani si cu refuzul de a primii explicatii despre cine conduce ,in ce baza,ce reprezinta cheltuielile lunare ? Mi se rade in nas,si sunt trimis la plimbare ” , ei nu au obligatia sa-mi arate vreun document”-doar eu,trebuie sa-i platesc !
O zi mai buna !
La gunoi abonamentul nostru este in functie de numarul de persoane, asa cum am mai spus. Nu se poate plati pe greutate sau in functie de volum pentru ca nu exista mijloc de masurare a acestuia. Sunt familii care arunca mai mult, familii care arunca foarte putin, unii stau toata ziua acasa, altii au serviciu, dar nimeni nu poate masura gunoiul fiecarei persoane. De aceea firmele de salubritate isi stabilesc acest abonament in functie de numarul persoanelor.
Sigur ca se apreciaza o cantitate sau un volum de gunoi pe persoana si in functie de asta se pune pretul, dar cum am putea sa contestam ca noi nu aruncam atata gunoi cat pretind firmele sa le platim? Cum putem demonstra? Cantitatea este variabila, intr-o saptamana mai mult, intr-alta mai putin si nu sta nimeni sa cantareasca gunoiul fiecarui locatar....
Chiar daca am contesta acest pret si am renunta la o firma, gasim alte cateva care ne fac un pret asemanator. Si atunci? La ce rezultat ajungem? Pai ne intoarcem de unde am plecat.
Cand se face un contract nou, firma te ademeneste cu un pret mai mic un pic decat la concurenta si dupa un an are grija sa-ti creasca pretul. Si o iei de la capat....
Dar de fapt problema dv. trebuie rezolvata cu ajutorul vecinilor, nu puteti sa va luptati de unul singur, fara sprijinul lor. Un presedinte de asociatie este ales, contestat, schimbat din functie numai de proprietari, or daca ei accepta situatia prezenta....dv. va luptati cu morile de vant.
Va multumesc,pentru timpul acordat.
Nu sunt singur. Multi sunt nemultumiti;am trimis cincisrezece semnaturi primarului,pentru a-l face sa-si dea cu stangul in dreptul.
Sunt oameni amenintati si santajati,sunt mintiti si nu primesc explicatii !
A scris de trei ori ca nu sunt probleme,a mintit de fiecare data ca nu poate sanctiona-doar controleaza-si spune ca a dat si amenzi (cel putin doua,dupa ce i-am citat din lege,pe site)... unei conduceri care nu a fost aleasa de nimeni !
Primarul nu este seful meu ! Este platit pentru a administra bine,nu are mai multe drepturi decat mine;teoretic . Cum sa admit ca ,in asociatia noastra,pentru ca vrea primarul,trebuie sa conduca,impotriva legii,cineva neales/neangajat corect ? Mie nu-mi este frica de rozalii !
Mi-e scarba !
Da,nu-i prima data cand ma lupt cu morile de vant ! Am dovezi ale minciunii diferitilor angajati ai Justitiei;Degeaba dar,mai sper... suntem departe de justitie,in sensul de dreptate,in tara noastra . Sunt doar clanuri. Cu exceptii,desigur.
S-auzim de bine !
Buna seara.
Dupa o administrare nelegala a probelor din dosar,am primit a rezolutie NUP,referitor la impostorii care conduc asociatia. Am facut plangere la rezolutie si am obtinut copii din dosarul de la parchet. Probele contrazic clar organele. Cercetarea s-a facut discriminatoriu. Exista trei declaratii ale persoanelor carora le-a fost contrafacuta semnatura dar,organul de cercetare nu face nicio referire la ele,dimpotriva scrie ca toate persoanele si-au recunoscut semnatura.
Pare absurd dar,este prosteala pe fata. Pana si incadrarea juridica a faptelor administratorului si presedintelui sunt pentru functionari publici; Mafia complicitatilor din institutii este clar dovedita. Din mai 2011,persoana reclamata nu a fost audiata pana in ianuarie 2012,dupa cinci alte cereri ale mele. Ce-mi pare cel mai tare este declaratia unuia dintre impostori,acesta a declarat,in scris,ca a intocmit pr.-verbal (falsificat) pentru ca nu-l gasea pe cel din 2007. Dupa ce a gasit o copie a celui din 2007,l-a ars pe cel din 2010. Tare,nu? Nu conteaza ca are semnaturile unora care cica ar fi participat la o adunare generala si nici faptul ca a folosit pr.verbal din 2010,pentru a produce consecinte juridice,semnand contracte si documente. Dar,peste toate,nu exista nicio dovada ca presedintele impostor ar fi fost ales vreodata legal/statutar si nici ca hotararile care au fost luate de 3-4 insi au fost aduse la cunostinta tuturor proprietarilor,in scris,conform legii.
De asemenea,chiar primaria recunoaste ca,din 2007,nu a fost organizata niciodata o adunare generala legala. Autoimpusul presedinte nu are contract de mandat nici astazi,in 2012;nimeni nu l-a mandatat sa faca ceva.
S-auzim de bine !