avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducerea asociatiei este ilegala !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducerea asociatiei este ilegala !

Bună ziua.
În mai 2010,la ad.generală,cenzorul a arătat că președintele deturnase 8.000 de lei din banii pentru plata utilităților.
Au urmat două adunări,reprogramate ilegal;La ultima a fost ales un alt președinte dar,administratorul care scrisese procesul verbal-l-a ascuns și nu vrea să-l mai scoată la iveală.Acest administrator a fost angajat de către președinte,fără acordul comitetului (pentru că nu există),fără concurs.
Așadar asociația este condusă de către administrator și președinte.
Aceștia refuză să ne arate vreun document prin care fac plățile.
Pe scara mea,cu promisiunea că va scădea consumul cu 70 la sută,a fost schimbată instalația electrică.Consumul a crescut cu 20 la sută,noi nu am văzut nici doc. de licitație,execuție,deviz...,ne-au cerut doar banii.
Primăria nu intervine.
Vă rog,dați-mi un sfat.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 21:38, 16 Februarie 2012
Buna ziua.
De la ultima interventie,din primavara,am depus mai multe sesizari.La politie,la parchet,la primarie. Exista un dosar penal la IPJ,acesta este tergiversat,exact asa cum ne tot ameninta falsa conducere a asociatiei. In sase luni a fost luata doar o singura declaratie,de la una dintre persoanele care nu-si recunosc prezenta si semnatura la o ad.generala,deasemenea masluita.
Am depus la dosar toate dovezile prin care sunt incriminati impostorii care conduc asociatia,am revenit cu alte adrese,chiar pentru urgentarea cercetarilor,in zadar.
Puteti citi,pe : [ link extern ]
,primul document emis de primarie. Acesta a fost ascuns
celor cinci persoane,alese de catre proprietari,care au sesizat primaria si nu au primit niciodata un raspuns-nici pana azi.Nu am fost printre acele persoane atunci. Nici nu se aminteste de ei in pr.verbal dar,surprinzator,documentul este inmanat ,,Asociatiei,, ,care nu are dovada alegerii conducerii.
Eu am reusit,dupa 11 incercari,sa intru in posesia procesului verbal prin care,oficial,oamenii primarului au descoperit doar ilegalitati,inclusiv faptul ca nu au fost organizate ad.generale legale/statutare din 2007,presedintele (autoales) nu poate dovedii ca a fost ales si primaria nu a aplicat nicio sanctiune.
Un alt control,efectuat in aprilie 2011,la solicitarea mea,a confirmat impostura conducerii asociatiei,au fost reconfirmate neregulile ascunse de catre primarie dupa primul control-ascuns si el- dar nici atunci nu au fost luate masuri legale. Nici vorba despre sanctiuni.
In aceasta toamna (17.10.2011),descoperind ca cercetarile sunt tergiversate si la politie,am cerut pubic,primarului,sa raspunda si despre nepasarea/complicitatea oamenilor domniei sale.
Pe parcursul mai multor interventii,cu o evidenta partinire,d-l primar ocoleste adevarul documentelor oamenilor sai,si incearca sa ridiculizeze abuzurile constatate.
Cu toate ca mi-am aratat disponibilitatea in vederea cercetarii la fata locului,nu am fost contactat niciodata de catre primarie.In schimb,cu vorbe goale,este lasat sa se inteleaga faptul ca totul este in regula,ca nimeni nu are ceva impotriva impostorilor,ca doar eu sunt nemultumit. Bagatelizandu-se procese verbale emise,in urma verificarilor,chiar de catre primarie.
Pentru ca de aici a plecat unul dintre cei mai mari ,,baroni,, postrevolutionari, nu-mi vine sa cred ca mai este posibil asa ceva.
Chiar site-ul pe care poti intreba primarul,imi interzice accesul sau publica doar parti din postari. Deasemenea,cu toate ca are spatiu pentru a atasa fisiere,nu imi mai permite sa pot face acest lucru.
In aceasta toamna,evident cu interes,primarul spune ca lucrurile sunt in ordine la asociatia noastra,vecinii (fara a prezenta dovezi !) sunt multumiti,dar a aplicat o amenda (!) asociatiei. Amenda a fost data (cu toate ca nu am vreun document,doar afirmatiile scrise de catre primar) in urma mai multor interventii si a publicarii procesului verbal de constatare al primariei,pe acel site.
Am trimis,cu confirmare de primire,o cerere prin care am solicitat documentele ce stau la baza angajarii/salariului celor doi impostori si a cheltuielilor administrative. Nu am primit niciun raspuns .
Cum pot obliga conducerea asociatiei sa-mi dea documentele prin care au ajuns in functie?documente care nu exista,chiar conform primariei.
Sunt ilegalitati clare,cu complicitatea primariei si institutiile tergiverseaza.
S-auzim de bine !
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
IonPopescu-B, utilizator
De ce nu va folositi dv. de prevederile legale din Legea 230/2007?
Art. 23. - (1) Dupa adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari va avea loc cel putin o data pe an, in primul trimestru, o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei. Responsabilitatea cu privire la neconvocarea a cel putin unei adunari generale a proprietarilor apartine membrilor comitetului executiv, inclusiv presedintelui asociatiei de proprietari.
(2) Adunarea generala este alcatuita din toti proprietarii membri ai asociatiei de proprietari.
(3) Adunarea generala ordinara se convoaca fie de presedintele asociatiei de proprietari, fie de comitetul executiv.
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarare a adunarii generale.

In felul acesta puteti rezolva problema mult mai usor si mai aproape de dv., cu aportul vecinilor. probabil sunt destui care va impartasesc punctul de vedere...
elga50, moderator
Buna ziua.
Pentru ca suntem amenintati,unii sunt santajati,altii sunt scutiti de la plata abuziv,doar pentru a sustine impostura,si nu putem obtine statutul sau listele cu proprietarii asociatiei.Blocul meu este situat la doua strazi de celelalte,nu ne cunoastem si exista un comportament absolut agresiv al impostorilor;sustinuti dovedit de catre primarie.Cu toate aceste,eu am trimis primariei inca un document,semnat de catre 15 persoane,prin care ceream dovada legala pentru care primaria considera impostorii ca fiind conducerea asociatiei.
Exista si un mare dezinteres,ca urmare a complicitatii primariei,completata de lipsa de informare a proprietarilor si tergiversarea unui raspuns la o cerere a reprezentantilor nostrii,din iunie 2010,cand am aflat,pentru prima data ca suntem inselati. Oamenii sunt convinsi ca este prea mare interesul unor persoane influente in musamalizarea cazului. Le este teama,intelegeti? Mai rau ca-n vremea lui Ceausescu,si organele de cercetare tergiverseaza,avand toate probele depuse de catre mine,si chiar doua declaratii ale proprietarilor/martorilor carora le-au fost falsificate semnaturile.
Totusi,eu,ca persoana fizica,cum pot obtine dovada faptului ca aceasta conducere este aleasa/platita legal,din moment ce chiar primaria nu a obtinut un asemenea document ?
Cum pot sa-i oblig sa-mi dea documentele-cerute legal,dealtfel- pe baza carora impostorii sunt considerati (chiar de catre primar !) reprezentantii asociatiei ?
Daca cititi pe site-ul din link-ul de mai sus,puteti vedea interesul clar al primariei. Se vorbeste chiar despre faptul ca unul dintre impostori are protectie politica - ceea ce nu ar fi nou pentru mentalitatea comunistilor convertiti peste noapte !
O zi buna !
IonPopescu-B, utilizator
Buna ziua.
Pentru ca primarul - dupa ce m-a mintit pe site-ul ,,alo,, - nu mai vrea sa raspunda intrebarilor care i-au fost adresate in urma descoperirii imposturii conducerii asociatiei,chiar de oamenii domniei sale (cum ii place sa le spuna),atat in 2010,cat si in 2011,am depus la primarie inca o sesizare cu 15 semnaturi-si pentru ca a afirmat ca site-ul nu este registratura primariei.
Nu am primit raspuns,deocamdata.
Dovada alegerii conducerii am cerut-o,deasemenea in scris,si asociatiei.
Nimeni nu da vreun raspuns,avand si confirmarea de părimire.
O zi buna !
Buna ziua.
Va doresc un An Nou mai bun,cu multa sanatate! La multi ani !
Acum,revenind la discutie,am primit o noua confirmare a interesului primariei in a ascunde si acoperii impostura conducerii asociatiei.
Pe 30 decembrie,am primit o copie a unui pr.-verbal de constatare,incheiat in urma unui control cerut primariei. Cerusem,in urma refuzului conducerii asociatiei,sa primim documentele care-i indreptatesc sa conduca si sa primeasca salariul lunar. In primul pr.-verbal(03.08.2010) nu s-a putut face dovada alegerii presedintelui si nici a vreunei adunari generale legale-cu toate ca au fost incercari (!). Acum,la ultimul control,cerut in urma mai multor prosteli patentate de primar si oamenii sai si minimizarea gravitatii celor constatate(nu au sanctionat -cu interes-incalcarile legii si inexistenta vreunui document care sa acopere conducerea) chiar cand le-am pus in fata propriile constatari,incriminatoare si ele.
Suntem anuntati despre faptul ca ar fi avut loc o adunare generala,in 23.06.2011,ca urmare a unei reconvocari si,despre neatacarea ei - dar,deloc suspect,nu se aminteste despre faptul ca nu a fost comunicata nimanui (art.25(4)-Legea 230/2007),nu este cunoscuta de nimeni si nici controlorii nu o atasaza . Nu se aminteste nici despre semnaturile comitetului executiv,nici despre registrul de pr.-verbale - inexistente si ele !
Ce a scapat controlorilor,a fost ”Pana in prezent(din 2007) presedintele nu a incheiat contract de mandat asa cum prevede legea nr.230/2007 ” . De ce atata secretomanie,oare ?
Intrebarea mea :
Ce il indreptateste sa primeasca salariu si sa semneze contracte in numele proprietarilor? Pe ce temei a facut angajari?
Nu exista comitet executiv,cenzori si nici aprobarea fondului de salarii ! Este prima data cand,pe fata,primaria incearca acoperire impostorilor,fara sa aiba dovezi. Toate acestea se intampla ca urmare a faptului ca,cel putin unul dintre impostori,are si carnet de partid si nu conteaza legea dac ,,tatuca,, este seful - pot fura din buzunarul proprietarilor.
Vechii comunisti (daca n-or fi tot ei!)erau copilasi,in comparatie cu actuali functionari.
Dosarul penal,pentru inselaciune si fals,este la IPJ - in sase luni au fost luate doua declaratiiale martorilor. Ne-au spus ca nu avem ce sa le facem !
Eu refuz sa-i mai platesc,pana nu primesc documentele care sa-i indreptatesca sa conduca si sa primeasca salariu.
In sfarsit au amendat administratorul;dar presedintele autointitulat ? Primarul mi-a scris,pe site-ul ,”Alo...” ca au amendat asociatia si pe 24 nov.,2011,dar nu erau probleme...
Daca primarul minte,cui sa-i cer ajutor ? Politia doarme,Parchetul asemenea... si mi-au spus ca in trei luni se incheie cercetarile !
Daca aveti sugestii...,va rog !
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
IonPopescu-B, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari independente sigo sigo Buna-ziua! Exista in Romania Asociatii de Proprietari Independente, fara numar de Asociatie si de inregistrare fiscala? (vezi toată discuția)
Obligatia de a face . asociatie de proprietari . IonPopescu-B IonPopescu-B Buna dimineata . Va rog sa-mi spuneti daca , pentru a putea obtine documentele pe baza carora sunt calculate cheltuielile lunare , pot solicita copiile ... (vezi toată discuția)
Plata gunoiului IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Vă rog,să-mi spuneti dacă este corect (legal) ca,pentru plata gunoiului,în orasul Tg-Jiu, pretul să fie stabilit de Consiliul Local,pentru o ... (vezi toată discuția)