avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducerea asociatiei este ilegala !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducerea asociatiei este ilegala !

Bună ziua.
În mai 2010,la ad.generală,cenzorul a arătat că președintele deturnase 8.000 de lei din banii pentru plata utilităților.
Au urmat două adunări,reprogramate ilegal;La ultima a fost ales un alt președinte dar,administratorul care scrisese procesul verbal-l-a ascuns și nu vrea să-l mai scoată la iveală.Acest administrator a fost angajat de către președinte,fără acordul comitetului (pentru că nu există),fără concurs.
Așadar asociația este condusă de către administrator și președinte.
Aceștia refuză să ne arate vreun document prin care fac plățile.
Pe scara mea,cu promisiunea că va scădea consumul cu 70 la sută,a fost schimbată instalația electrică.Consumul a crescut cu 20 la sută,noi nu am văzut nici doc. de licitație,execuție,deviz...,ne-au cerut doar banii.
Primăria nu intervine.
Vă rog,dați-mi un sfat.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 21:38, 16 Februarie 2012
Vă mulțumesc.
V-am prezentat evenimentele,în calitate de proprietar.
Nu există buget aprobat în A.G.;atunci,după descoperirea fraudei,am sesizat Primăria.
Ne este refuzată prezentarea documentelor.Nu sunt singurul ”defec”,mulțumesc!
Eu caut un mod de a nu mai fi păcălit.
Administratorul are un program de încasări de 6 ore pe săptămână,câte 2 ore marți.miercuri și respectiv,joi;toate după amiaza.Alt program nu există.
Președintele nu are nici un program .Se profită de faptul că ceilalți proprietari sunt ocupați,dezinteresați-nu se implică.
şi numai la programul de încasări se restrânge activitatea administratorului ?,el are mult m-ai multe atribuţii,vezi legea 230 şi HG 1588,preşedintele indiferent dacă este renumerat ori nu ,odată cu asumarea responsabilităţii postului are şi obligaţii şi răspunderi,dacă cei doi sunt numai pe "post" atunci este o problemă şi va trebuie să vă impliaţi pentru că şi proprietarii au obligaţii

P.S sper că nu va deranjat cuvântul "defect",nu am făcut referire la persoană
Vă mulțumesc.
P.S ”Medice,cura te ipsum”
IonPopescu-B a scris:
În mai 2010,la ad.generală,cenzorul a arătat că președintele deturnase 8.000 de lei din banii pentru plata utilităților.

Spuneti-ne si noua cum adica deturnare banii pentru plata utilitatilor.
Limba romana este frumoasa si cu multe posibilitati de interpretare. Este interesat sa aflam cum deturneaza unii banii asociatiei pentru a ne feri de asemenea pericole. Pe de alta parte este interesant de aflat cam ce inseamna deturnare, adica daca aceasta actiune a prejudiciat pe membrii asociatiei, eventuala prin sustragerea banilor.
chiar se implica primaria? la ce capitole pot sa-i reclam? vreau sa se afiseze la avizier cheltuielile facute, si semnaturile comitetului.

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari independente sigo sigo Buna-ziua! Exista in Romania Asociatii de Proprietari Independente, fara numar de Asociatie si de inregistrare fiscala? (vezi toată discuția)
Obligatia de a face . asociatie de proprietari . IonPopescu-B IonPopescu-B Buna dimineata . Va rog sa-mi spuneti daca , pentru a putea obtine documentele pe baza carora sunt calculate cheltuielile lunare , pot solicita copiile ... (vezi toată discuția)
Plata gunoiului IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Vă rog,să-mi spuneti dacă este corect (legal) ca,pentru plata gunoiului,în orasul Tg-Jiu, pretul să fie stabilit de Consiliul Local,pentru o ... (vezi toată discuția)