avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducerea asociatiei este ilegala !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducerea asociatiei este ilegala !

Bună ziua.
În mai 2010,la ad.generală,cenzorul a arătat că președintele deturnase 8.000 de lei din banii pentru plata utilităților.
Au urmat două adunări,reprogramate ilegal;La ultima a fost ales un alt președinte dar,administratorul care scrisese procesul verbal-l-a ascuns și nu vrea să-l mai scoată la iveală.Acest administrator a fost angajat de către președinte,fără acordul comitetului (pentru că nu există),fără concurs.
Așadar asociația este condusă de către administrator și președinte.
Aceștia refuză să ne arate vreun document prin care fac plățile.
Pe scara mea,cu promisiunea că va scădea consumul cu 70 la sută,a fost schimbată instalația electrică.Consumul a crescut cu 20 la sută,noi nu am văzut nici doc. de licitație,execuție,deviz...,ne-au cerut doar banii.
Primăria nu intervine.
Vă rog,dați-mi un sfat.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 21:38, 16 Februarie 2012
Sugestiile pe care vi le fac sunt:
1. sa nu "mai bateti la usi incuiate", ci sa convocati o AG pe baza art.23 (4) din Legea 230/2007, asa cum v-am aratat si mai sus si sa-l schimbati pe presedinte.
Daca vecinii dv. nu vor, atunci inseamna ca le e bine asa cum e situatia....

2. mai aveti posibilitatea sa actionati asociatia in judecata.
Buna ziua.
Va multumesc.Ma gandeam la instanta dar,de ce sa nu-si faca ,,institutiile abilitate,, treaba pentru care exista ? Impostorii trebuie sa returneze sumele incasate ilegal,chiar daca-i sustine ,,tatuca,, ,nu-i asa ? Nu hotaraste primarul,pe banii mei,cine sa conduca asociatia !
Sunt sustinuti,cu interes,pentru a platii noi la gramada,fara a cere justificari ? Mi-e scarba !
Firma de gunoi ne percepe taxe lunare,nu conteaza cantitatea de gunoi ridicata;este a partidului (firma) ! Containerul are 1,1 mc,administrator platit avem,ar fi foarte simplu de calculat gunoiul . Doar ca nu se vrea;veniturile trebuie sa fie sigure! Firma ”de apa”,are stabilit pretul de aproape 5 lei/mc,in conditiile in care marii consumatori/risipitori platesc sume fixe,fara legatura cu realitatea! Dar daca vrea ”tatuca”,ce conteaza legalitatea-doar sa nu afle prea multi. O alta smecherie mare,este valorificata in dauna celor ce solicita autorizatie de functionare;Sunt obligati sa plateasca lunar,cel putin o jumatate de mc de gunoi- iarasi,fara legatura cu realitatea ! PRIMARIA OBLIGA LA SEMNAREA UNUI CONTRACT CU FIRMA AGREATA,FIRMA SPUNE CA PRIMARIA A HOTARAT !
Niciuna dintre cele doua,nu a raspuns la cererile oficiale,prin care ceream documente care sa oblige ! Sunt niste mafioti care se acopera si te pun pe drumuri-cu sprijinul organelor statului... Pentru ca am refuzat semnarea unui contract pentru o cantitate impusa,am fost in audiente,am cerut documente scrise;din biroul meu,directorul firmei de gunoi a ordonat primariei sa-mi dea autorizatie de functionare fara contract cu ei,chiar daca eu am cerut in scris,sa achit o suma pentru serviciul de care nu beneficiez ! Si,pentru toate cele scrise aici,am dovezi materiale !
Refuz prosteala,atata tot ! ...si urasc comunistii...chiar daca tot ei au ramas sa ne conduca !
S-auzim de bine !
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
IonPopescu-B, utilizator
La asociatie de proprietari, oricare, gunoiul se plateste ca abonament pe numar de persoane declarat, nu se plateste in functie de greutate.
Orice firma care isi desfasoara o activitate trebuie sa faca contract cu firma de salubritate. Alegerea firmei de salubritate ramane la latitudinea patronului firmei si se plateste tot ca un abonament de suma fixa. Nu conteaza greutatea gunoiului. Nici nu ar putea sa fie platit in functie de greutate deoarece masinile de strans gunoiul nu au cantare.

Pretul unui mc de apa rece, incluzand si canalizarea si apa meteo este in jurul valorii de 5 lei, daca nu chiar mai mult in unele localitati.
La unele firme de salubritate se plateste si pe volum.La noi de exemplu este la alegere pe persoane sau pe volum si am ales pe persoane si mai mult am lasat libera alegere a fiecarui
locatar.Pana acum nu au fost probleme cu firma sa ne spuna ca nu ne ridica gunoiul ca au facut prea putin contract.
Si pubele sunt standard.Cele mari 1,3m3 parca si cele mici.Oricum pretul domnului de 5 lei pe m3 ar fi pomana.La 1m 3 se plateste cam 64 lei la persoane fizice si 90 la persoane juridice.(asociati este vazuta ca persoana fizica)Pe persoana este 9 lei de persoana.
Oricum daca stai sa te gandesti pe persoana este mult mai avantajos.poti arunca oricat doresti.In plus daca locatarii sorteaza gunoiul de exemplu plastic sau sticla sau hartia ,etc firma este obligata sa ridice si aceste sortari indiferent de cantitate.
Cel putin asa este la noi.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
unlocatar, utilizator
In HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 se sune:
Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.

Asadar firmele de salubritate fac aceste abonamente ca sa poata fi aplicata si repartizarea in cadrul asociatiilor.
Cat priveste pretul de 5 lei, eu am inteles ca este al apei, nu al gunoiului.

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari independente sigo sigo Buna-ziua! Exista in Romania Asociatii de Proprietari Independente, fara numar de Asociatie si de inregistrare fiscala? (vezi toată discuția)
Obligatia de a face . asociatie de proprietari . IonPopescu-B IonPopescu-B Buna dimineata . Va rog sa-mi spuneti daca , pentru a putea obtine documentele pe baza carora sunt calculate cheltuielile lunare , pot solicita copiile ... (vezi toată discuția)
Plata gunoiului IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Vă rog,să-mi spuneti dacă este corect (legal) ca,pentru plata gunoiului,în orasul Tg-Jiu, pretul să fie stabilit de Consiliul Local,pentru o ... (vezi toată discuția)