avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul la economiile realizate cu salariile ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul la economiile realizate cu salariile ?

Am lucrat in cadrul unei institutii publice fiind functionar public pana la 01.06.2008 cand am ramas in concediu de sarcina si lehuzie , iar incepand cu 01.10.2008 am ramas in concediu de crestere copil pana la 2 ani. Pe perioada lucrata pe langa functia de baza pe care o aveam am suplinit si functia de referent in achizitii publie , postul fiind vacant. La finele anului 2008 conform legii salarizarii functionarilor publici s-au acordat economiile din salarii aferente functiile ramase vacante pe parcursul anului 2008 . Citez din lege "Ordonatorii principali de credite pot acorda premii in limita a 5% din cheltuielile cu salariile aferente functiilor publice prevazute in statul de functii, din economiile realizate prin reducerea cheltuielilor cu salariile, fara a depasi valoarea economiilor realizate. Premiile se pot acorda in cursul anului functionarilor publici care au realizat sau au participat direct la obtinerea unor rezultate in activitate apreciate ca valoroase.
Premiile individuale se stabilesc de catre ordonatorii de credite in limita sumelor alocate cu aceasta destinatie de catre ordonatorii principali de credite, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupa caz, cu consultarea reprezentatilor functionarilor publici, acolo unde nu sunt astfel de organizatii sindicale.
As dori sa stiu de ce nu mi s-au acoprdat si mie aceste economii facute la salarii ( in cazul in care aveam dreptul la ele ) , tinand cont ca am suplinit aceasta functie timp de 5 luni pana am intrat in concediu de sarcina si lehuzie.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Premii lunare functionari cameliapstl cameliapstl buna ziua as vrea sa intreb si eu daca in anul 2011 la primarii se poate acorda premiul lunar de 10 % pentru functionari publici? cu toate ca nu cred ca le-a ... (vezi toată discuția)
Referitor la legea unica a salarizarii VINATORU VINATORU am citit mai inainte ca exista nedumeriri privin 2-ul la suta sau 10% pentru funct. publici, in sensul daca se taie aceste sopuri sau nu ideea e ca in art. 49 ... (vezi toată discuția)
Salariu de merit Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius un angajat debutant poate primi salar de merit? ce lege reglementeaza? multumesc (vezi toată discuția)