avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... referitor la legea unica a salarizarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

referitor la legea unica a salarizarii

am citit mai inainte ca exista nedumeriri privin 2-ul la suta sau 10% pentru funct. publici, in sensul daca se taie aceste sopuri sau nu
ideea e ca in art. 49 sunt abrogate toate art.care se refera la aceste sporuri, prime si suplimente. cititi-l cu atentie si o sa vedeti
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:44, 27 Noiembrie 2009
Corect, pe anul 2010 nu se mai acorda premiile acelea de 2%
...si cine citeste cu atentie aceeasi lege, observa prevederile art. 24:
(1) Ordonatorii de credite pot acorda premii lunare in limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului prevazut in statul de functii, cu incadrare in fondurile aprobate prin buget. Premiile se pot acorda in cursul anului salariatilor care au realizat sau au participat direct la obtinerea unor rezultate deosebite in activitatea institutiei. Sumele neconsumate pot fi utilizate in lunile urmatoare, in cadrul aceluiasi an bugetar.
(2) Premiile individuale se stabilesc de catre ordonatorii de credite in limita sumelor alocate cu aceasta destinatie de catre ordonatorul principal de credite, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupa caz, cu consultarea reprezentantilor salariatilor, acolo unde nu sunt astfel de organizatii sindicale.

Articol care se va aplica de la 01.01.2010: concluzia - toata lumea ia 2%, dar tot ia ceva=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Premii Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Se pot acorda premii intr-o institutie publica in acest an? (vezi toată discuția)
Premii lunare functionari cameliapstl cameliapstl buna ziua as vrea sa intreb si eu daca in anul 2011 la primarii se poate acorda premiul lunar de 10 % pentru functionari publici? cu toate ca nu cred ca le-a ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la economiile realizate cu salariile ? iordache_stefania iordache_stefania Am lucrat in cadrul unei institutii publice fiind functionar public pana la 01.06.2008 cand am ramas in concediu de sarcina si lehuzie , iar incepand cu ... (vezi toată discuția)