avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie auto din ue neplatitor tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie auto din ue neplatitor tva

Buna ziua,

Un neplatitor de tva a achizitionat un auto second hand in oct. 2012 din Anglia.
Factura este fara tva. Care sunt obligatiile angajatorului in acest caz? Ce declaratii trebuie sa faca? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 12:58, 21 Ianuarie 2013
Daca e singura operatiune intracomunitara si pretul e sub 10.000 EUR nu trebuie sa faca nimic.

Succes!
Da, este singura achizitie din Ue fara tva, Pretul este de 6000 Lire(deci sub 10000 Euro) Nu trebuie deci sa fac declaratia 301 ? Va multumesc!
De fapt, cine plateste TVA-UL?
Firma din Romania este neplatitoare de tva, dar nu s-a inreg in scop de tva pt achizitii intracomunitare si nici in ROI? Eu asa am inteles din postarea initiala.

In acest caz, probabil s-a emis factura fara tva (firma cumparatoare nefiind inreg in scopuri de tva pt achizitii intracomunitare si nici in ROI) deoarece furnizorul a aplicat regimul special pt bunuri second hand. In continutul facturii trebuie sa existe mentiuni despre acest lucru (cititi cu atentie motivul scutirii de tva).

In acest caz furnizorul plateste tva la el in tara aferent marjei sale de profit.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
tva intracomunitar si regim special de tva mihaly.vajda mihaly.vajda Buna ziua Va rog daca puteti sa-ma ajutati cu o neclaritate referitor la TVA intracomunitar si regim special de TVA: Exista o I.I. care a solicitat cod ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor tva, achizitie auto intracomunitara sylvia_dana2002@yahoo.com sylvia_dana2002@yahoo.com BUna Ziua, Daca un PFA neplatitor de TVA doreste sa achizitioneze din Germania un auto val. 30.000 eur si se inregistreaza in acest scop cu 091 pt TVA si 095 ... (vezi toată discuția)