avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA de plata la stocul de marfa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA de plata la stocul de marfa

Buna ziua.O societate comerciala nu a depasit cifra de afaceri de 63000 eura si a fost scoasa de la plata TVA de catre contabila.Dupa aceasta operatiune se va plati TVA din valoarea stocului de marfa ???
Daca este in stoc un produs care a fost achizitionat cu 124 lei cu TVA si cu adaos a ajuns la pret de 140 lei,trebuie sa plateasca TVA 24% din valoarea de vanzare,adica 27,10 lei.
Nu cred ca este logic.
Va rog explicatii si lamuriri.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 14:04, 29 Ianuarie 2013
eu cred ca se face o ajustare tva pt stoc la pretul de furnizor ,adica ce ati dedus in momentul achizitiei,tva intrari la stocul ramas trebuie sa il returnati statului .este parerea mea va rog sa mai asteptati si altele .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Tva de plata din valoarea stocului Silviu Hategan Silviu Hategan Buna ziua.Daca o S.C. de tip SRL,a fost trecuta ca neplatitor de TVA,conform noilor reglementeri privind cifra de afaceri pe 2012,va plati TVA dupa stocul de ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva NEG_DORI NEG_DORI va rog vreau sa stiu si eu care sunt inreg contabile la ajustare tva stoc de marfa comert cu amanuntul trecere de la platitor de tva la neplatitor .imi ... (vezi toată discuția)