avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile mamicilor care se intorc la servici dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile mamicilor care se intorc la servici dupa 126 zile

Buna seara, ce drepturi are o mamica care se intoarce la servici dupa cele 126 zile ? Ma refeream la program de alaptat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 10 Februarie 2009
Nu intra in CIC?
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Lupu Gabriela a scris:

Buna seara, ce drepturi are o mamica care se intoarce la servici dupa cele 126 zile ? Ma refeream la program de alaptat


Beneficiaza de aceleasi drepturi pe care le-a avut si inainte de a intra in concediul pentru maternitate. De asemenea, angajatorul este obligat sa îi modifice în mod corespunzător condiţiile şi/sau orarul de munca ori, dacă nu este posibil, sa o repartizeze la alt loc de munca fără riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa, conform recomandarii medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu menţinerea veniturilor salariale.
În cazul în care angajatorul, din motive justificate în mod obiectiv, nu poate sa îndeplinească aceasta obligaţia, salariata are dreptul la concediu de risc maternal, după data revenirii din concediul postnatal obligatoriu, în cazul în care nu solicita concediul şi indemnizaţia pentru creşterea şi îngrijirea copilului pana la împlinirea vârstei de 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pana la 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal si concediu de maternitate ContSters367675 ContSters367675 Buna ziua, sunt insarcinata in 5 saptamani, lucrez de 6 luni ca lucrator comercial si vroiam sa va intreb daca pot intra in concediu de risc maternal si de la ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal tudorcatalinaroxana tudorcatalinaroxana am avut concediu de risc maternal 110zile el este de 120 dupa ce termin concediul de sarcina si lauzie de 126 de zile pot sa-mi iau diferenta de 10 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc pentru alaptare andyc25 andyc25 Buna ziua, Am auzit de curand faptul ca o salariata poate obtine concediul de risc pentru alaptare dupa efectuarea concediului pre si postnatal care ... (vezi toată discuția)