avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită SRL in dificultate...Incotro s-apuc?
Discuție deschisă în Executare silită

SRL in dificultate...Incotro s-apuc?

Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
Impreuna cu sotul, am un SRL care merge din ce in ce mai greu. Am tot tras de el, in speranta ca ne vom reveni. Am renuntat la multe, am vandut tot ce se putea vinde, dar am ajuns la capatul puterilor. Avem rate la banci ramase in urma, furnizori restanti, chirie restanta, si cireasa de pe tort finantele vor sa puna sechestru pe chinuitele masini care le avem si fara de care chiar nu mai putem face nimic. Nu avem nici unul din noi alt servici, de ani de zile ne ocupam cu comert. Nu mai avem alte bunuri in afara de masinile de pe firma si stocul de marfa. Mi-ar fi ciuda sa le pierd la licitatie, pe un pret de nimic, ca noua nu ne-a dat nimeni un capat de ata.
Ne-am mai gandit sa renuntam la firma, sa lasam totul in aer, dar nu ne-a lasat constiinta. Recunoastem datoriile, stim ca sunt ale noastre si vrem sa le platim, dar cum sa facem cand abia avem ce pune copiilor pe masa?
Cel mai recent răspuns: carly , utilizator 12:10, 25 Ianuarie 2013
Cu regret va spun, daca masinile sunt pe firma, nu aveti cum sa le salvati. Singurul lucru "bun" pe care il puteti face este sa le vindeti inainte sa va puna sechestru, iar cu banii (obligatoriu) sa platiti datoriile le stat. Asta in ideea ca daca le vindeti dvoastra obtineti un pret mai bun decat daca vi le vinde fiscul.
Nici asta nu prea se poate, deoarece daca le vand trebuie sa acopar intai datoriile cu impozitul lor, iar datoria la fisc ramane aproape neatinsa.
Cereti dvoastra lichidarea firmei. Pentru asta va trebuie si nervii tari. Daca nu ati facut fapte de natura sa vi se atraga raspunderea personala, nu aveti de ce a va teme.
Stiti cumva exact in ce consta aceasta procedura? Am tot cautat pe net, dar nu am gasit ceva concret in cazul firmelor cu datorii.
Exista 2 posibilitati:
- ori cautati dvoastra un practician in insolventa (lichidator) cu care va consultati si ... stie el ce are de facut.
- ori asteptati sa va deschida procedura de lichidare unul dintre creditorii dvoastra (exemplu: fiscul, vreun furnizor, etc). Poate dura si ani.

Ambele variante au avantaje si dezavantaje (care sunt greu de expus intr-un mesaj postat pe forum).

Alte discuții în legătură

Sfaturi insolventa sau reorganizare? aZu aZu Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de 80.000 ron, din care 25.000 sunt tva si impozit pe profit iar restul penalitati, mentionez ca suntem doi ... (vezi toată discuția)
Cum pot cere insolventa ? georgiana.td georgiana.td Buna ziua . Am un SRL , pe care nu mai am activitate de vreo 2 ani . Nu am datorii la creditori , nici salarii restante , caci nu mai am nici un angajat , dar ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)