avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CASTIGUL SALARIAL MEDIU BRUT 2012
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CASTIGUL SALARIAL MEDIU BRUT 2012

Ce se mai stie despre valoarea lui in 2012 ?
Pe surse se discuta de o valoare estimata = 2077 lei.
Cel mai recent răspuns: LUCIAN_D13 , utilizator 17:42, 21 Ianuarie 2013
Salariul mediu brut utilizat la elaborarea bugetului asigurarilor sociale valabil in anul 2012 a fost in suma de 2117 lei.

Legea 263/2010

Art. 102

(2) Valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent.

La care dintre ele va referiti ?
Ma refer la castigul salarial mediu brut mentionat in art. 170 din legea 263/2010, despre care se aude ca va avea o ,,valoare estimata", deoarece valoarea lui realizata ( inregistrata ) in 2012 , nu poate fi determinata la aceasta data.
Va referiti la aplicarea indicelui de corectie.Acest indicator va fi facut public peste cateva luni.

Are cineva informatia ca se aplica indicele de corectie incepand cu 01/01/2013 ?

Eu sunt in asteptarea acestor informatii,ca urmare a unor interventii.
Da, la aceasta ma refer.Probabil in cazul aplicarii lui de la data de 01.01.2013, este necesar sa se modifice legea si sa se inlocuiasca in textul articolului cuvantul ,,realizat " cu ,,estimat".
Acest lucru va reglemata probabil si indexarile anuale ale punctului de pensie , deoarece indexarea trebuie facuta la fiecare inceput de an ( 01 ianuarie ) si nu se poate astepta cateva luni pana ce Institutul National de Statistica calculeaza valoarea lui.Este un punct de vedere personal, nu o certitudine in ceeace am scris mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege pensiilor 263/2010 andreicoste andreicoste Anul acesta 2013, se aplica art. 170 din L. 263/2010 (vezi toată discuția)
Recalculare pensii 2011;2012 nistorsofia nistorsofia Buna ziua,m-am pensionat in 03.01.2011 si conform acestei modificari a CCR ar trebuie sa-mi recalculeze pensia . Dupa cele vizionate cam pe toate programele ... (vezi toată discuția)
Art.170 din legea pensiilor-263/2010 bebed bebed Stie cineva,in interviurile date de ministrul muncii a fost luata in discutie aplicarea art.170 din legea pensiilor privind corectarea punctajului final ... (vezi toată discuția)