avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaluare imobil pentru partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaluare imobil pentru partaj

Am vandut un imobil in anul 1996 pe are l-am mostenit prin certificat de mostenitor dupa tatal meu. Noi am locuit in acest imobil din anul 1950 si pana la data instrainarii. Sora tatalui meu nu a vrut in anul 1987 sa faca succesiunea dupa mama lor acceptand sa ramana casa batraneasca tatalui meu, frate cu ea, deoarece a intretinut imobilul, a facut imbunatatiri privind accesorii si energie electrica, mai mult, in anul 1990 prin Legea 18 privind improprietarirea i s-a acordat suprafata imprejmuita de 2000 m p lui. Pe tilul de proprietate au fost trecuti ambii frati. Nici de aceasta data sora lui nu a facut succesiunea dupa mama lor, iar, dupa moartea tatalui meu am facut succesiunea cu acordul tacit al sorei sale. In anul 2007, dupa ce i-am dat spre folosinta si utilizare o suprafata de 1000 mp tot intravilan dar in alta parcela, sora tatalui meu solicita dreptul din imobilul pe care l-am vandut eu. S-a angajat o echipa de evaluare si aceasta evalueaza terenul la 10E/mp, cu mult supraevaluat. Ca urmare, evaluarea se face la data vanzarii imobilului si se indexeaza, sau se face la pretul pietii in prezent?

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Exista doua terenuri despartite de un drum.Un teren de 1500 mp. si altul de 1000 mp. Ambele terenuri se afla pe acelasi titlu de proprietate. ... (vezi toată discuția)
Succesiune roxana_cluj roxana_cluj Buna ziua, Suntem 5 frati. In urma cu 3 ani a murit mama noastra. Nu am facut succesiunea in termen de 6 luni, iar dupa an am primit citatie la procesul de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - partaj judiciar aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Indraznesc sa va supun atentiei un caz de partaj judiciar care se tot amana de la o luna la alta si care nu-l pot intelege deoarece nu am ... (vezi toată discuția)