avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Suntem 5 frati. In urma cu 3 ani a murit mama noastra. Nu am facut succesiunea in termen de 6 luni, iar dupa an am primit citatie la procesul de succesiune deschis de sora noastra.
Inainte de moartea mamei, intre ea si parinti s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare, prin acesta fiindu-i cedata o suprafata de 3.5 ari din totalul de 13 ari, reprezentand mostenirea comuna. Pe aceasta suprafata de 13 ari se afla si casa parinteasca.
In urma cu 2 ani, sora noastra a deschis un proces de succesiune care ulterior a fost anulat, in data de 04/06/2009, invocand absenta al celorlalti frati. la proces . Motivul neprezentarii a fost conflictul iscat de atitudinea sorei noastre care vroia sa obtina aproape toata mostenirea, nefiind de accord cu o impartire echitabila intre frati.
Am primit o noua citatie pentru data de 28/01/2011, reclamantii fiind sora si tatal. In cererea de chemare in judecata, sora noastra pretinde o cota de ¾ parte din mostenirea ramasa de la mama decedata, cota de ¼ urmand sa-i revina tatalui.
De aseamenea solicita intabularea a 3/8 din imobil ( casa parinteasca) pe numele ei si 5/8 pe numele tatalui, precum si suportarea cheltuielilor de judecata de catre ceilalti frati.
As dori sa stiu ce solutii legale exista pentru ca ceilalti 4 frati sa primeasca partea de mostenire care li se cuvine de drept.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: roxana_cluj , utilizator 17:20, 10 Decembrie 2010
buna ziua.
din ce scrieti dvs, eu inteleg ca sora dvs inceaca sa va declare straini de succesiune prin neacceptare.
Da. Ce se poate face in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme ana_tudose ana_tudose Suntem trei frati. Tatal nostru a decedat in martie si a lasat prin testament un imobil fratelui meu si un imobil mie. Cea de-a treia sora nu a primit nimic. ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar marusca marusca Un var m-a chemat pe mine si pe ceilalti veri pentru partaj judiciar in instanta pentru o suprafata de teren pe care tatii nostrii ca frati au mostenit-o de la ... (vezi toată discuția)
Intrebare : iesirea din indivizune. Nicoleta70 Nicoleta70 Va rog daca sa se poate sa imi explice cineva cum pot iesi din indiviziune in urmatoarea situatie : la decesul tatalui meu 1984 au venit la mostenire mama mea ... (vezi toată discuția)