avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu probleme

Suntem trei frati. Tatal nostru a decedat in martie si a lasat prin testament un imobil fratelui meu si un imobil mie. Cea de-a treia sora nu a primit nimic. Precizez ca imobilul primit de mine reprezinta cam 10% din valoarea celui primit de fratele meu. Eu am semnat un act prin care eram de accord cu succesiunea; la fel si sora mea. Ni s-a spus ca ne trebuie accordul surorii ca sa putem incepe succesiunea. Eu nu am nici o legatura cu ea si a zis fratele ca se ocupa. Am inteles ca daca nu este de accord, se reduce testamentul si ajungem la proces. Eu vreau sa ma mut in casa mostenita si mi-e frica sa nu fiu data afara. Ce sa fac? Exista posibilitatea unei succesiuni partiale - adica numai pentru partea mea de mostenire; in cazul in care obtin accorudul sorei? Pot pierde mostenirea in cazul unui proces?
Ce se intampla daca trec cele 6 luni?
Va multumesc
Trebuie sa cereti dezbaterea succesiunii - la un notar public.
Aveti grija sa nu uitati sa o citati si pe sora d-voastra care "NU A PRIMIT NIMIC", sa nu spuneti ca ea nu exista!
La dezbaterea succesiunii, sora care NU A PRIMIT NIMIC are cel putin 2 variante:
- sa fie de acord cu ce a lasat tatal prin testament si chiar sa NU PRIMEASCA NIMIC, (abia atunci d-voastra sa va puteti muta in casa MOSTENITA)
- sa conteste testamentul si sa ceara impartirea intregii averi, asa cum ii da dreptul legea, la 3 mostenitori. (am inteles ca numai 3 copii sunteti - iar despre mama nu spuneti nimic)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie testament si mostenire dadam dadam Sora sotiei a deschis proces pentru anularea testamentului tatalui ei si a sotiei cit si al mostenirii acceptate de ea in fatza notarului. De precizat ca ... (vezi toată discuția)
Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am testament autentic de la părinți pe apartamentul ... Toculeasa Toculeasa Buna ziua! Am testament autentic de la părinți pe apartamentul deținut de ei .Ei au decedat si vreau sa știu dacă pot trece apartamentul pe numele meu in ... (vezi toată discuția)