Suntem trei frati. Tatal nostru a decedat in martie si a lasat prin testament un imobil fratelui meu si un imobil mie. Cea de-a treia sora nu a primit nimic. Precizez ca imobilul primit de mine reprezinta cam 10% din valoarea celui primit de fratele meu. Eu am semnat un act prin care eram de accord cu succesiunea; la fel si sora mea. Ni s-a spus ca ne trebuie accordul surorii ca sa putem incepe succesiunea. Eu nu am nici o legatura cu ea si a zis fratele ca se ocupa. Am inteles ca daca nu este de accord, se reduce testamentul si ajungem la proces. Eu vreau sa ma mut in casa mostenita si mi-e frica sa nu fiu data afara. Ce sa fac? Exista posibilitatea unei succesiuni partiale - adica numai pentru partea mea de mostenire; in cazul in care obtin accorudul sorei? Pot pierde mostenirea in cazul unui proces?
Ce se intampla daca trec cele 6 luni?
Va multumesc
Trebuie sa cereti dezbaterea succesiunii - la un notar public.
Aveti grija sa nu uitati sa o citati si pe sora d-voastra care "NU A PRIMIT NIMIC", sa nu spuneti ca ea nu exista!
La dezbaterea succesiunii, sora care NU A PRIMIT NIMIC are cel putin 2 variante:
- sa fie de acord cu ce a lasat tatal prin testament si chiar sa NU PRIMEASCA NIMIC, (abia atunci d-voastra sa va puteti muta in casa MOSTENITA)
- sa conteste testamentul si sa ceara impartirea intregii averi, asa cum ii da dreptul legea, la 3 mostenitori. (am inteles ca numai 3 copii sunteti - iar despre mama nu spuneti nimic)