avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am testament autentic de la părinți pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am testament autentic de la părinți pe apartamentul ...

Buna ziua! Am testament autentic de la părinți pe apartamentul deținut de ei .Ei au decedat si vreau sa știu dacă pot trece apartamentul pe numele meu in baza acestui testament ! Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:04, 17 Martie 2021
Mai aveti frati/surori?
Tatăl meu mai are un copil dintr-o căsătorie anterioară!
Buna ziua,

Dezbateti succesiunea testamentara.

Daca tatal dvs. a detinut si alte bunuri, trebuie dezbatuta succesiunea si in raport de acestea, sora ori fratele dumneavoastra trebuie sa isi exprime dreptul de optiune succesorala.

Succesiunea testamentara poate coexista cu succesiunea legala.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Toculeasa a scris:

Tatăl meu mai are un copil dintr-o căsătorie anterioară!

Copilul respectiv este moștenitor rezervatar. Asta înseamnă, că atunci când veti dezbate succesiunea dupa tata, va trebui să fie prezent și fratele.
Dacă testamentul lăsat de tatăl dvs încalcă rezerva succesorala a fratelui vitreg, aceasta poate solicita reductiunea testamentului.
Deci, raspunsul la intrebarea dvs este nu.
Dezbateti succesiunea după parinti si vedeti care e poziția fratelui vitreg vizavi de succesiunea tatălui.
Nu se pune problema altor bunuri care sa fi aparținut tatălui meu! E vorba strict de apart. pt care a lăsat testament succesoral ! Mulțumesc mult pentru analiza cazului!

Alte discuții în legătură

Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie întocmit un testament pentru excluderea unei rude pe linie paternă? dorinserban dorinserban Buna ziua. Doresc sa intocmesc testamentul. Ca si mostenitori am parintii - mama si tata si un frate vitreg caruia nu-i stiu numele complet, Vreau ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament blecota blecota Buna ziua, daca tatal meu vitreg imi lasa prin testament toata averea sa numai mie, copii lui pot ataca acest testament? Adica, exista riscul ca eu conform ... (vezi toată discuția)