avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj judiciar

Un var m-a chemat pe mine si pe ceilalti veri pentru partaj judiciar in instanta pentru o suprafata de teren pe care tatii nostrii ca frati au mostenit-o de la tatal lor.Un var e reclamantul iar noi ceilalti veri sintem piriti. De fapt nu trebuia ca intii sa ne stabilim in instanta calitatea de mostenitor si apoi sa facem partajul judiciar?
Ma aflu in urmatoarea situatie: dupa decesul tatalui ,sora mea si mama au dat declaratie ca sint straine de succesiune prin neacceptare a succesiunii conform art 700 cod civil,eu raminind singurul mostenitor asa cum rezulta din certificatul de mostenitor.Cu toate ca eu i-am dat avocatului varului copie dupa certificatul de mostenitor pt ca sa vada ca mama si sora mea au renuntat si eu sint singura mostenitoare,in procesul de partaj judiciar varul meu a citat-o si pe sora mea.Pe mama nu. Ce trebuie sa fac eu? O sa primesc cererea de chemare in judecata pt partaj judiciar la care trebuie sa formulez intimpinare. Trebuie sa scriu in intimpinare ca sora mea a renuntat? Si ca nu mai are calitate sa se fie in proces. Cind trebuie sa anunt instanta acest lucru si cum formulez cererea ? Multumesc pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 21:14, 31 Octombrie 2014
La primire de la instanța a cererii de chemare in judecata si toate actele depuse, veți avea 25 de zile sa formulati intimpinarea. Atunci veți STI despre ce este vorba si ce apărări si excepții invocați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! imediat după revoluția din '89 , tatălui meu si ... gabibotea gabibotea Buna ziua! Imediat după Revoluția din \'89 , tatălui meu si celor 3 frati ai lui li s-a facut conform legii 18, Titlu de proprietate( au fost înscriși ... (vezi toată discuția)
Proces, dezbatere mostenire, anulare certificat moștenitor mary_c mary_c Bună seara. Ma găsesc în postura de pârât, într-un proces deschis de verii mei, deoarece mama lor nu a doar menționată in certificat /chemată la ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc :) UnCetatean2 UnCetatean2 Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: prin 1970, tatal meu a fost repartizat / a ales un post (loc de munca) la ap. 600 km de locul natal. O \"gaseste\" ... (vezi toată discuția)