avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... beneficiez de stimulentul in valoare de 500 lei pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

beneficiez de stimulentul in valoare de 500 lei pentru intoarcerea la serviciu?

Buna Ziua!!
Sunt in concediu crestere copil, din februarie 2012 insa situatia finaciara nu-mi mai permite sa raman acasa pana cand copilul face 2 ani!!Cand am depus dosarul pentru indemnizatie am optat pentru 2 ani, nemaivand loc de munca(contract pe perioada determinata).Vreau sa stiu daca imi voi gasi un servici, voi beneficia de stimulentul de 500 lei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:02, 22 Ianuarie 2013
Art. 7 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:
a) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), daca acestea obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
b) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. b), daca acestea obtin venituri supuse impozitului, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
c) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului cu handicap in varsta de pana la 3 ani, prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricand, pe toata perioada.

Prin urmare, daca copilul dvs a implinit varsta de 1 an puteti opta pentru realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, situatie in care pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului veti primi stimulent de insertie in valoare de 500 lei.
Deoarece ati optat pentru CCC pana la 2 ani puteti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani daca incepeti sa aveti venituri din salarii dupa ce va implini copilul 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la serviciu din concediu crestere copil daniela22032003 daniela22032003 Buna ziua. Intentionez sa revin la servici din concediu crestere copil la varsta de un an a fetitei, desi am optat pentru concediu de ingrijire de 2 ani. Vreau ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)