Buna Ziua!!
Sunt in concediu crestere copil, din februarie 2012 insa situatia finaciara nu-mi mai permite sa raman acasa pana cand copilul face 2 ani!!Cand am depus dosarul pentru indemnizatie am optat pentru 2 ani, nemaivand loc de munca(contract pe perioada determinata).Vreau sa stiu daca imi voi gasi un servici, voi beneficia de stimulentul de 500 lei?
Art. 7 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:
a) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), daca acestea obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani; b) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. b), daca acestea obtin venituri supuse impozitului, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
c) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului cu handicap in varsta de pana la 3 ani, prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricand, pe toata perioada.
Prin urmare, daca copilul dvs a implinit varsta de 1 an puteti opta pentru realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, situatie in care pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului veti primi stimulent de insertie in valoare de 500 lei.
Deoarece ati optat pentru CCC pana la 2 ani puteti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani daca incepeti sa aveti venituri din salarii dupa ce va implini copilul 1 an.