avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

copil cu handicap

Buna ziua . Sora mea are un baietel de 6 ani si are probleme cu vederea . Dupa spusele medicilor are o malformatie in spatele ochiului . Are +6 la ochiul drept si +3 la cel sting .A fost cu el la mai multi medici din orasul nostru in ultimii 2 ani dar fara nici un rezultat si am inteles ca nu se poate opera . Acum a fost si la un spital de la Cluj unde s-a internat cu copilul . Veniturile surorii mele sunt de 700 roni iar pensia alimentara este de 300 roni , pensie pe care nu o primeste de la fostul meu sot decit o data la 3 luni . Sora mea mai are un copilas de 9 ani . As vrea sa va intreb poate sora mea sa obtina incadrarea copilului intr-un grad de handicap ? Cum trebuie sa procedeze ? Ce drepturi ar aved copilul cu un grad de handicap? Va multumesc .
In primul rand, trebuie sa intrebati medicul de familie care va fi pronosticul pentru viitor, in privinta afectarii acuitatii vizuale, in sensul in care aceasta anizometropie va afecta iremediabil ochiul cu dioptrie mai mare, ajungandu-se la mono cecitate vizuala
Ca sa va pot raspunde la intrebarea referitoare la incadrarea intr-un grad de handicap, am nevoie de diagnosticul complect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap Elladyyy Elladyyy As dori sa stiu daca se acorda pensie pentru miopie,si daca da,de la ce dioptrie se acorda aceasta.Multumesc. (vezi toată discuția)
Acuitatea vizuala se masoara cu ochelarii pe ochi? miki1 miki1 As dori sa va intreb daca este normal ca un doctor sa-mi masoare acuitatea vizuala cu ochelarii pe ochi.Nici un alt doctor nu mi-a mai luat pana acum acuitatea ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad handicap vizual (are rost sa ma agit?) fergus fergus Buna ziua. Stiu, imi veti spune ca singura institutie careia ma pot adresa si care imi poate spune daca ma incadrez sau nu intr-un grad de handicap este ... (vezi toată discuția)