Am o nedumerire in ceea ce priveste taxa datorata in situatia in care se introduce o actiune de partaj. Ce inseamna concret 3% din valoarea masei partajabile?
Daca masa partajabila o reprezinta, de exemplu un apartament evaluat la 50.000 euro, cel care introduce partajul achita o taxa de 3% *50.000 euro, sau 3%*25.000 euro? (asta in situatia in care pretentiile sunt 50/50)
Dvs partajati un bun a carui valoare e de 50000 euro ( veti transforma in lei), deci taxa se aplica la valoarea bunului.
f)între 50.001 lei şi 250.000 lei – 2.611 lei + 2% pentru ce depăşeşte 50.000 lei;
Multumesc pentru raspunsuri dar nu imi este clar de ce trebuie sa platesc 3% din valoarea totala a imobilului cand eu solicit si voi beneficia doar de 50%. Si daca este intradevar asa (3% din valoarea partajabila), nu as putea solicita 50% din valoarea imobilului, pentru ca de fapt la atata am dreptul, adica sa platesc 50% din 3*50.000 euro?
Taxa de timbru
crysha
Cum se calculeaza taxa de timbru? De exemplu intr-un proces in care o persoana da in judecata o alta persoana pentru o suma de bani care i se cuvine. (vezi toată discuția)
Succesiune
stancu_sergiu
Am 18 h de teren agricol extravilan si as dori sa stiu daca se poate cat m-ar costa succesiune pe aceasta suprafata avand in vedere ca trebuie facuta de pe ... (vezi toată discuția)