avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Am o nedumerire in ceea ce priveste taxa datorata in situatia in care se introduce o actiune de partaj. Ce inseamna concret 3% din valoarea masei partajabile?
Daca masa partajabila o reprezinta, de exemplu un apartament evaluat la 50.000 euro, cel care introduce partajul achita o taxa de 3% *50.000 euro, sau 3%*25.000 euro? (asta in situatia in care pretentiile sunt 50/50)
Cel mai recent răspuns: ContSters277797 , utilizator 08:40, 18 Februarie 2013
Dvs partajati un bun a carui valoare e de 50000 euro ( veti transforma in lei), deci taxa se aplica la valoarea bunului.
f)între 50.001 lei şi 250.000 lei – 2.611 lei + 2% pentru ce depăşeşte 50.000 lei;
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
3% din 25000 euro pentru partaj 50/50.
Multumesc pentru raspunsuri dar nu imi este clar de ce trebuie sa platesc 3% din valoarea totala a imobilului cand eu solicit si voi beneficia doar de 50%. Si daca este intradevar asa (3% din valoarea partajabila), nu as putea solicita 50% din valoarea imobilului, pentru ca de fapt la atata am dreptul, adica sa platesc 50% din 3*50.000 euro?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru crysha crysha Cum se calculeaza taxa de timbru? De exemplu intr-un proces in care o persoana da in judecata o alta persoana pentru o suma de bani care i se cuvine. (vezi toată discuția)
Urgent Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu Cat se platea in anul 2007 taxa judiciara de timbru la 50000 ron? Care era procentu? Mutumesc mult. (vezi toată discuția)
Succesiune stancu_sergiu stancu_sergiu Am 18 h de teren agricol extravilan si as dori sa stiu daca se poate cat m-ar costa succesiune pe aceasta suprafata avand in vedere ca trebuie facuta de pe ... (vezi toată discuția)