avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale cu ipoteca

Buna ziua,
In anul 2008 am obtinut un credit de nevoi personale cu ipoteca pe o durata de 30 de ani in valoare de 220 000 ron. Din cauza problemelor economice am fost nevoit sa solicit bancii, redresarea creditului.Solutia bancii a fost simpla: platesc partea de dobanda din rata urmand ca partea care reprezinta soldul sa se acumuleze, pe perioada celor 12 luni de redresare, la credit. In acest fel s-a ajuns dupa 2 ani de "redresare" ca valoarea creditului sa creasca la 270 000 ron si in acelasi timp crescand si perioada de rambursare. Daca se ajunge la executarea contractului pentru neplata, este posibil ca banca sa scoata la licitatie imobilul la un pret aflat sub cuantumul datoriei si in acelasi timp sa puna si propire pe venituri pentru diferenta ramasa? Pana unde se pot duce cu pretul imobilului? Mentionez ca imobilul a fost evaluat initial la 550 000 ron.
Cel mai recent răspuns: ddaannbz , utilizator 20:12, 23 Ianuarie 2013
Imobilul se va vinde la un pret stabilit printr-un raport de evaluare si daca pretul vanzarii nu acopera creanta, intr-adevar se continua executarea silita pana la acoperirea integrala. Aceasta poate continua prin poprire asupra veniturilor, conturilor sau prin executarea altor bunuri din proprietatea dvs.
Sa inteleg ca daca evaluarea va fi ,sa spunem, de 300 000 ron ,banca nu are dreptul sa vanda sub acest pret ? Si daca este asa in tot acest timp scurs vor mai fi penalizari etc...

Multumesc!
Nu, inseamna ca vanzarea va porni de la acest pret, cu aplicarea prevederilor Codului de procedura civila art. 509 alin. 5:
(5)În cazul în care nu este oferit nici preţul la care imobilul a fost evaluat, vânzarea se va amâna la un alt termen, de cel mult 60 de zile, pentru care se va face o nouă publicaţie în condiţiile art. 504 alin. (3). La acest termen, licitaţia va începe de la preţul de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat. Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei, la acelaşi termen bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de la care începe licitaţia.


Exista o limita minima?

Multumesc!
Nu exista o limita minima pentru a treia licitatie, dar daca pretul oferit este sub anumit procent din valoarea evaluata (in general daca este sub 30%), pretul oferit este considerat derizoriu si imobilul nu se va adjudeca. In general imobilele scoase lalicitatie nu se vand la prima strigare.

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament ipotecat tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am un credit ipotecar pe care nu-l mai pot platii pentru ca e in valuta si rata depaseste castigul nostru pe familie.Am trecut deja prin doua ... (vezi toată discuția)
Exectare silita bunuri pj+pf Nutulica26 Nutulica26 Buna , familia mea detine in proprietate o casa plus un teren pe care au construit o constructie cu destinatie atelier de productie industriala . Valoarea de ... (vezi toată discuția)