avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... IN CAZUL IN CARE MAMA +COPILUL....ESTE IN ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

IN CAZUL IN CARE MAMA +COPILUL....ESTE IN STRAINATATE...


buna ziua,
in cazul in care mama este plecata cu copilul peste hotare (uk)dupa ce hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului (ei) si plata a pensiei alimentare (mie)a fost data in romania ,
copilul este cetatean englez/roman ca si mine (mama copilului nu)
mai sunt obligat sa platesc pensie alimentara lunara?
va multumesc
ionel
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:50, 23 Ianuarie 2013
Pai de ce nu ati fi, daca e plecat cu mama nu mai e copilul dvs, nu mai mananca, nu se mai imbraca sau ce s-a schimbat de cand instanta a pronuntat hotararea ?
Cat e copilul dvs si e minor, datorati intretinere oriunde ar locui copilul.
SA SCHIMBAT CA DUPA HOTARARE EA NU M A ANUNTAT MACAR CA PLEACA CU EL IN UK (AVAND CUSTODIE COMUNA ),SI NU AM PUTUT SA L VAD DECAT O DATA LA BUNICI DE UNDE NU AM PUTUT SA L IAU MACAR O DATA ACASA LA MINE ,DUPA CUM DAT IN HOTARARE.
EU AI TRIMIT PENSIA ALIMENTARA ORICUM,ERA O INTREBARE
MULTUMESC
ORELE DE VIZITA NU LE A RESPECTAT CAT A FOST PE TERITORIUL ROMANIEI,OARE ASTA NU E O INCALCARE A LEGI?
Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea modificarii programului de vizitare.

Cel stipulat in hotararea judecatoreasca trebuie respectat intocmai, altminteri, fosta sotie poate raspunde penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea a masurilor privind incredintarea copilului minor, incriminata de art. 307 din Codul penal.


Potrivit art. 307 C.pen., constituie infracţiune reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul.
De asemenea, constituie infracţiune, potrivit alin. 2 al art. 307 C.p., fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de organul competent.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
:offtopic: @ion, va rog sa nu mai scrieti cu majuscule si sa folositi functia "editeaza" pt a completa un mesaj, multumesc.

Pensia e una si programul de vizita e alta treaba. Pt incalcarea programului de vizita, ii puteti face plangere cum v-a explicat d-na avocat mai sus, iar dvs sunteti dator in continuare cu pensia, altfel si mama va poate face plangere pt abandon.

Alte discuții în legătură

Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti cu privire la orele de vizita ion33 ion33 :( Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu privire la orele de vizita a unui minor de doi ani si jumatate. mama copilului (fosta sotie) ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord cu copil minor, program vizita, pensia alimentara vrobu vrobu Sotia mea a hotarat sa divortam si am dori sa o facem prin acord. Copilul are 11 luni si eu nu pot renunta la el. Probabil fiind asa mic, cu sau fara acordul ... (vezi toată discuția)